Aquesta matinada s’ha agut de desallotjar un pis a Badalona després que s’hagi esfondrat el sostre | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/07/2012

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest matí l’edifici del carrer de Sant Hilari de Sacalm, número 23, al barri de Lloreda, que aquesta matinada s’ha hagut de desallotjar després que s’hagi esfondrat el sostre d’un pis.


L’esfondrament s’ha produït, concretament, en l’àtic de l’edifici i ha provocat el desallotjament del bloc afectat, de tres plantes, i de l’edifici del costat, fet que ha afectat un total de 30 persones. Els veïns de l’edifici veí han pogut tornar al seu domicili després que l’arquitecte municipal hagi fet una revisió tècnica. També una part dels veïns de l’immoble afectat han pogut tornar a les seves llars, mentre que l’Àrea de Serveis Socials i Salut ha gestionat el reallotjament en pensions de la ciutat de les altres 11 persones que resideixen en aquest bloc. Es tracta de 8 adults i 3 nens.


Respecte a les causes, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha explicat que, suposadament i a falta d’una investigació més acurada, tot apunta “a una combinació d’elements com són la manca de reformes del sostre de l’àtic i l’eliminació d’envans interiors”. Tècnics municipals han constatat que les bigues de formigó del sostre es trobaven en força mal estat.


Segons Xavier Garcia Albiol, s’ha de comprovar si la modificació d’envans tenia el correponent permís i s’ajustava a la normativa. En cas contrari, “es demanaran responsabilitats al causant”, ha afegit.


Els tècnics municipals han procedit a apuntalar una part de l’edifici i a continuació s’ha començat a retirar la runa. Un arquitecte de la propietat haurà de certificar, un cop fetes aquestes accions, si la part de l’edifici més afectada per l’esfondrament pot tornar a ser habitada.

Deixa un comentari