Publicat el 10/12/2021

S’inaugura, a Canet de Mar, el mural dedicat a Francesca Bonnemaison amb acte institucional que es completarà amb xocolatada i actuació musical en directe

Diumenge 12 arrenca el programa “Canet amb Ulls de dona”, amb la inauguració del mural dedicat a Francesca Bonnemaison que llueix a la plaça Macià.
Aquest programa és un reconeixement a la memòria històrica del nostre municipi a través del llegat de les dones. Una proposta artística del talent creatiu, multidisciplinari i local. Una reivindicació de l’espai urbà com a element cultural, artístic i promotor de la cultura identitària del nostre municipi. Es tracta d’un programa inclòs al PAM 2019-23, de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament.
Es va començar a pensar fa més d’un any i mig i es va escollir Francesca Bonnemaison per la seva vinculació amb Canet de Mar, ja que la seva residència al municipi està a escassos 100 m. del mural que s’inaugura diumenge. Alhora, és una figura molt important per l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.
El temps invertit des del disseny fins a l’execució, incloent els treballs de condicionament dels murs on executar els murals ha estat d’un any. Per desenvolupar aquest primer projecte ha estat fonamental la participació i la cooperació del col·lectiu artístic local ARTBLAU.

L’acte d’inauguració començarà a les 10.30 hores a la Plaça Macià, amb una xocolatada popular, dos tallers per a la mainada (xapes i arbre dels desitjos) i música en directe a càrrec de Dulsat-Dotras-Montero-Boada-Ferrer Quintet. L’acte central de la inauguració serà a les 12 del migdia 

Des del passat divendres 3 de desembre es pot visitar l’exposició “Mirem el passat amb ulls de dona”, a la Sala cultural Ramon de Capmany. És una exposició cedida per la Diputació de Barcelona i inspirada en l’obra de Francesca Bonnemaison.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Canet de Mar

Deixa un comentari