Publicat el 10/06/2015

Aquest dissabte 13 de juny se celebra la cinquena edició de l’Endimoniada, la cursa de muntanya nocturna que organitza el Centre Excursionista de Badalona amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. L’objectiu de la competició és difondre la pràctica esportiva de muntanya i realitzar una activitat responsable i respectuosa amb el medi ambient.
La cursa consta de 18 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 570 metres positius. La superfície de l’itinerari és d’un 85 per cent sobre terra i d’un 15 per cent sobre asfalt. La cursa començarà a les 21.30 hores i tant la sortida com l’arribada seran a la Rambla, davant de l’Escola del Mar.
L’Endimoniada és una cursa molt tècnica i per això està reservada als corredors i corredores majors de 18 anys. Consta de quatre categories: homes/dones sènior (18 a 39 anys) i homes/dones veterans (40 anys i més). La voluntat dels organitzadors és que la participació no superi les 500 persones.
L’Endimoniada de Badalona ha esdevingut un referent entre les curses de muntanya properes a Barcelona. En aquest sentit va ser guardonada com la millor Cursa de Muntanya 2013 per votació dels membres de CorreBDN, club esportiu popular de Badalona.
En l’edició de l’any passat els guanyadors van ser José Rubio Heredia, d’Enjoy Runners, amb un temps de 1 hora 18 minuts i 30 segons, i Eva Mesado Ortiz, del CM Desert Amunt, que va trigar 1 hora 32 minuts i 26 segons. El rècord absolut de l’Endimoniada és en l’apartat masculí d’1 hora 14 minuts i 25 segons i en l’apartat femení d’1 hora 32 minuts i 26 segons.
Per a més informació sobre l’Endimoniada es poden consultar aquestes dues pàgines web :
www.cebadalona.org i http://www.endimoniada.org/.

Deixa un comentari