Aquest dijous 13 de desembre s’inaugura a les 19 hores el tradicional Pessebre de la plaça de la Vila | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/12/2012

Aquest dijous 13 de desembre, a les 19 hores, s’inaugurarà a la plaça de la Vila de Badalona, el tradicional Pessebre que es podrà visitar fins al 6 de gener. A l’acte hi assistiran l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado.


El Pessebre és obra de Carme Ayza Bultó i recrea un poble emmurallat de costa que presenta reminiscències medievals. Allà s’hi integren les escenes de l’anunciació, el naixement, l’arribada dels Reis d’Orient i el traginar de la gent en els oficis i feines tradicionals.


D’altra banda, el mateix dijous 13 de desembre s’inaugurarà també, a les 19.30 hores, la 14a Mostra de Pessebres, a la sala d’exposicions El Refugi, a la plaça de la Vila.
Els diorames d’aquesta mostra il·lustraran les representacions més tradicionals del pessebre en diferents paisatges. Enguany, com sempre, hi haurà diorames de Badalona amb representacions a Dalt la Vila, Canyet i Montigalà, i també a d’altres indrets de Catalunya com Tossa de Mar o Calella. L’exposició de diorames romandrà oberta fins al 6 de gener de 2013.
El programa previst per a la inauguració del Pessebre i de la Mostra de Pessebres inclou una cantada de nadales a càrrec de les corals de les escoles Montigalà i Jesús Maria, així com de la Coral La Badalonense


Horaris exposició de diorames
Sala d’exposicions El Refugi. Plaça de la Vila
De dilluns a divendres, de 17 a 20.30 hores
Dissabtes i festius, de 12 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores


Altres pessebres a Badalona
1a Mostra de Diorames Nadalencs de l’Associació Amics de la Salut
Carrer de l’Arquitecte Fradera, edifici de l’Escorxador, nau 1


Pessebre del Casal Cívic de Pomar. Quadre costumista de la Mediterrània cristiana
Avinguda de Sabadell, sense número


Pessebre vivent al poliesportiu de la Ronda (pista verda)
16 de desembre, a les 18 hores
Associació de Veïns Ronda de Sant Antoni de Llefià i el col·legi Ramiro de Maeztu

Deixa un comentari