Publicat el 08/05/2023

El Festival Floral tindrà lloc aquest cap de setmana, els dies 12, 13 i 14 de maig, a diversos espais emblemàtics de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar

 

 

Aquest cap de setmana arriba la segona edició del Festival Floral a Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Del 12 al 14 de maig, espais emblemàtics dels dos pobles acolliran una programació de gran qualitat amb una desena de propostes liderades per dones.

Divendres 12 al Parc de Can Rafart (Vilassar de Dalt) actuaran la vilassarenca Meritxell Neddermann, pianista, cantant i productora que des de fa un any acompanya en directe a Jorge Drexler i que recentment ha començat a publicar singles del seu nou disc; Magalí Datzira, contrabaixista, cantant i compositora formada a la St Andreu Jazz Band, al Liceu, a l’ESMUC i al Conservatori d’Amsterdam; i l’artista emergent Kris Tena, destacada guitarrista capaç de fer filigranes amb aquest instrument i crear sonoritats oníriques.

El 13 de maig la Torre d’en Nadal (Vilassar de Mar) acollirà un dels grans concerts del certamen, el de Las Karamba, un dels grups més en forma del moment, amb un directe enlluernador gràcies a una sèrie de cantants i instrumentistes d’alt nivell vingudes de Llatinoamèrica i Catalunya. Obrirà la nit la cantautora i actriu cubana Teresa Yanet, que oferirà un concert centrat en la música cubana amb creacions pròpies i grans clàssics de la cançó cubana del segle XX, acompanyada per la seva banda amb percussió, baix i piano.

Després dels concerts de divendres i dissabte hi haurà sessions de DJ amb entrada lliure. Les encarregades del fi de festa seran DJ Nata Extra divendres i Angela Blackburn dissabte.

Diumenge 14 de maig en horari vermut als Forns Romans de la Fornaca (Vilassar de Dalt) actuarà el duet Arar, un grup emergent que beu del folk i s’inspira en la poètica de la quotidianeïtat. I a la tarda, al Teatre de La Massa (Vilassar de Dalt) la cantant i compositora mataronina Gessamí Boada presentarà el seu tercer disc L’art d’estimar i, després, actuaran el duet de jazz Los Fumero, format per la pianista i cantant Lucia Fumero i el seu pare, el contrabaixista Horacio Fumero, que és un dels grans referents del jazz actual.

FESTIVAL FLORAL
Floral és un dels pocs festivals amb perspectiva de gènere que hi ha a Catalunya i centra la seva programació en propostes de gran qualitat i liderades per dones.
La proposta, a més a més, vincula els dos municipis de Vilassar a través de l’art i el patrimoni històric i cultural, amb una mirada crítica i feminista. El festival planteja concerts a diversos espais emblemàtics com la Torre d’en Nadal (Vilassar de Mar), els Jardins de Can Rafart i el Teatre La Massa (Vilassar de Dalt) i, per primera vegada, als Forns Romans de la Fornaca (Vilassar de Dalt).
El festival va néixer l’any passat per teixir un pont entre dos municipis que comparteixen vincles històrics, humans i naturals i basa el seu nom en una de les principals activitats econòmiques i tradicionals de la zona: la floricultura. Així, el festival vol enllaçar també amb l’economia i comerç de proximitat tot comptant amb la col·laboració de productors locals, promovent el patrimoni històric i cultural i oferint també una ruta històrica pel territori.

Els abonaments i les entrades pel concerts i la resta d’activitats estan a la venda al web del festival https://festivalfloral.cat

 

Redacció
Imatge i font: Vibra Comunicació

Deixa un comentari