Publicat el 28/04/2016

Les primeres de les activitats programades de les Festes de Maig començaran a fer-se visibles ja aquest mateix cap de setmana.
El símbol de les Festes, el Dimoni, quedarà plantat a la platja aquest diumenge 1 de maig. Recordem que enguany la figura és una dimònia que representa una titella que s’ha alliberat dels fils que l’han manipulat fins ara.
L’autora de La dimonieta rebel és Mariona Brunet, que va resultar la guanyadora del divuitè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, Crema’l tu!. La construcció del dimoni és obra un any més de Ramon de los Heros, artista plàstic badaloní, especialista en la construcció d’escenografies.

Aquest diumenge a les 11 hores, la Rambla acollirà Sigues la Festa!, una activitat en la qual el públic podrà provar diversos elements festius com un gegant, un drac, la indumentària dels diables, etc. 

De 10 a 14 hores, a la plaça Roja, tindrà lloc la XXXIV Fira d’Artesania i Mostra d’Entitats i Serveis, amb paradetes d’artesans de diferents oficis tradicionals. 

Aquest diumenge també s’inaugura, a les 19 hores, a la planta baixa de la Casa de la Vila, l’exposició Forjadors de la Festa, una mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana. 

L’Ajuntament de Badalona agraeix la col·laboració de totes les associacions i entitats ciutadanes que han participat activament en l’organització d’aquestes Festes de Maig i que fan possible poder presentar un programa tan intens com el de l’edició d’enguany. 

En aquesta mateixa línia també es vol deixar palès l’agraïment als comerços i empreses de la ciutat i de fora que col·laboren en els actes festius que s´inicien aquest mateix cap de setmana. La col·laboració d’aquestes empreses es concreta de forma diversa, ja sigui amb prestacions de serveis com el diari La Vanguardia, que patrocina les banderoles de les Festes de Maig; o la de l’editorial MIC que ha fet una aportació econòmica i ha contribuït a la difusió del programa de les Festes incorporant-lo en una revista de la pròpia editorial de distribució gratuïta per tota la ciutat.

En el marc de les Festes de Maig cal també destacar el dissabte 7 de maig l’organització d’una nova edició de la Badalona Shopping Night que comptarà amb la participació de més de 180 botigues del centre de la ciutat per quart any consecutiu. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Associació de comerç BadaCentre i Centre Comerç Badalona amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. Els comerços obriran des de les 20.30 a les 24 hores, en una nit plena de festa, oci, entreteniment i compres.

Deixa un comentari