Publicat el 10/08/2017

Serà el cap de setmana del 15, 16 i 17 de setembre i estarà ple d’actuacions, activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, amb espectacles, rutes, exposicions, conferències…

L’Àrea de Promoció Econòmica organitza un any més la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar. El municipi es vestirà de nou de modernisme, i us farà entrar en aquesta època durant tot un cap de setmana, que estarà ple d’actuacions, activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, amb espectacles, rutes, exposicions, conferències… i noves propostes que contribueixin a reforçar la singularitat d’aquest esdeveniment.

Aquest any se celebra el desè aniversari de la Fira i s’ha escollit com a temàtica principal “Les dones del modernisme”. En aquella època les dones quedaven en un segon terme, essent objectes de contemplació o de devoció. Però les dones del Modernisme es van erigir, elles mateixes, en artistes que van seguir la crida de la seva vocació lluitant contra les circumstàncies reduccionistes del moment. Ser pintora, escriptora, compositora o escultora era un repte i un doble desafiament: respecte de la societat en general i de la vida familiar en particular.

A la cloenda de l’acte inaugural, com ja es va fer en la passada edició, es viurà la Nit de tapes i varietés, on es podrà fer degustació de tapes de l’època i s’amenitzarà la vetllada amb la celebració d’un espectacle de varietés tal i com es feia a principis del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música o escenes còmiques.

Com cada any, per aconseguir la recreació de l’ambient modernista, es necessita la implicació de la ciutadania vestida d’època, dels comerços col·laboradors decorant les botigues, dels establiments de restauració oferint plats de l’època i de les entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira. Des de l’Ajuntament es fa una crida a la participació.

A partir del 14 d’agost es podran fer les reserves de les visites al Castell i les rutes guiades a l’Oficina de Turisme ubicada a la Casa museu. 

 

Deixa un comentari