Publicat el 16/10/2020

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d’aquest període) i el seu efecte dura un any

A mitjans d’aquest mes d’octubre, Salut té previst començar la campanya de vacunació de la grip. Enguany, i per no col·lapsar els Centres d’Atenció Primària (CAP), s’ha treballat per tal d’oferir espais alternatius on es puguin dur a terme aquestes vacunacions.

En el cas de Canet de Mar, des de l’Àrea de Sanitat, juntament amb l’equip directiu del CAP, s’ha estat treballant per tal de trobar un emplaçament pròxim al centre d’atenció (ubicat a la Plaça Universitat) per poder dur a terme aquest servei.
De totes les possibilitats que hi havia sobre la taula, i després de rebre el vist-i-plau de la Diputació de Barcelona, la campanya de vacunació contra la grip es realitzarà a l’espai de l’antic bar del Centre de Recerca  i Transferència de Tecnologia Tèxtil – Escola de Teixits.

Aquest espai, que respondrà als requeriments de distàncies ventilació i desinfecció, permetrà descongestionar el CAP. Des de l’Àrea de Sanitat, el regidor Josep Maria Masvidal afegeix que, per tal d’evitar desplaçament, si hi ha col·lectius de risc que es volen vacunar, un equip mèdic del CAP es desplaçarà fins on estiguin per poder fer la vacunació.
Des de l’àrea i des del CAP volen remarcar la gran importància que té, aquest any sobretot, vacunar-se contra la grip estacional. Afirmen que només el 46% de les persones que formen part del col·lectiu de risc es vacunen.
La vacunació contra la grip es recomana a persones majors de 65 anys, personal sanitari i, enguany també, professors.

 

Deixa un comentari