Publicat el 03/01/2017

A partir d´ara, aprendre finances ja no serà avorrit, perquè emprenedors, empresaris i pimes compten amb un sistema d´ensenyament amè i divertit per entendre-les i aplicar-les a la seva vida professional i personal. I és que, jugant, les persones ens deixem portar per la competició, els nostres sentits estan alerta i està comprovat que aprenem molt més. Els nens petits aprenen jugant i, al cap i a la fi, no som tots una mica nens?

Elisa Martínez és la creadora de Finanpolis. Fa un any, aproximadament, va decidir deixar el seu lloc a la multinacional en la qual treballava per emprendre el seu propi projecte empresarial, basat en l´ensenyament de les finances d´una manera diferent: jugant. La seva proposta és un joc de taula que navega entre l´educació i el gaming financer per anar un pas més enllà de classes de finances i els conceptes del dia a dia. “M´havia tocat fer la típica formació de finances per a no financers i, fins i tot jo, m´avorria. El vocabulari complex, i que s´expliquen donant per sabuts molts conceptes, fa que la gent li tingui por de les finances”, explica Elisa Martínez .

Finanpolis sorgeix per trencar amb la idea que aprendre finances és una cosa avorrida i amb la necessitat de transmetre conceptes financers de manera divertida i sense paraules complexes. Es juga i s´aprèn en equip per fomentar els valors principals que tot emprenedor, empresari o estudiant ha de tenir per portar el seu negoci. El joc implica i motiva els participants, proporcionant coneixements i habilitats a través de la vivència. L´objectiu del joc és ensenyar i fer reflexionar sobre finances amb un mètode totalment innovador, fugint de les classes avorrides.

Barcelona Activa i la Cambra de Comerç de Barcelona han volgut apostar per aquest “joc de formació”. I la resposta ha estat totalment positiva. Els participants en les formacions han valorat amb molt bona nota els cursos i la facilitat amb la que s’aprenen conceptes financers que, fins ara, semblaven inaccessibles. I el resultat no s’ha fet esperar. Barcelona Activa ja ha posat dates per a nous cursos al primer trimestre de 2017, concretament els dies 18 de gener, 2 de febrer i 7 de març. I la Cambra de Comerç està preparant l’agenda on, a priori, té previst incloure noves formacions amb Finanpolis.

Com es juga a Finanpolis?
Finanpolis utilitza un joc de taula per aprendre finances de manera lúdica i divertida, fent que la part teòrica formi part del joc i que la part pràctica es combini amb proves de competició o de col·laboració.
Es juga per equips i guanya el que aconsegueixi acabar la partida amb més diners. Per a això, hauran de respondre preguntes, fer exercicis, passar proves i, sobretot, aprendre reflexionant, no memoritzant.
La partida es juga guiada per un moderador, expert en finances, que combina els jocs tradicionals amb exercicis pràctics i ajuda a resoldre els dubtes tècnics.
El fet d´utilitzar jocs tradicionals permet que els participants estiguin motivats i afrontin sense por les mecàniques financeres més àrdues. I, gairebé sense adonar-se´n, conceptes financers com actiu i passiu, despeses i inversió, liquidació d´impostos, pressupostos de tresoreria, interpretació de balanços i ratis… hauran estat apresos sense esforç.
Més informació: www.finanpolis.com

Deixa un comentari