Publicat el 30/11/2019

Alumnes de 5è de primària de l’Escola La Serreta d’Alella han començat a donar els primers passos en el món de l’emprenedoria a través del projecte CuEmE, una iniciativa que pretén fomentar la cultura emprenedora a l’escola

Es tracta d’un projecte promogut per la Diputació de Barcelona i en el cas d’Alella, com a municipi de menys de 10.000 habitants, compta amb l’assessorament del Consell Comarcal del Maresme.

El treball es desenvolupa durant tot el curs, implica a tota la classe, i permet viure de primera mà i d’una manera totalment pràctica tot els passos que cal fer a l’hora d’emprendre un negoci. Començant pel tipus d’estructura empresarial, que en aquest cas concret ha pres la forma d’una cooperativa, en la que tota la classe té la mateixa responsabilitat, seguint amb l’elaboració dels estatuts, l’elecció dels membres directius, la sol·licitud de registre de la cooperativa (que es fa efectiva de amb la presència d’una dinamitzadora del projecte del Consell Comarcal del Maresme) i l’elecció del nom (en aquest cas “Recicleta”).

L’alumnat cooperativista haurà d’avançar fins a final de curs en les diferents fases del seu projecte: creant la imatge de la cooperativa, generant idees de productes, fent l’estudi de mercat, cercant finançament per al seu projecte, fabricant els productes i venent-los. Una vegada cobertes les despeses, una part dels diners que recullin (a l’entorn del 15%) es destinarà a una entitat social i la resta serviran per realitzar una activitat conjunta de tot el grup.

Deixa un comentari