Publicat el 05/11/2019

El 6 de novembre és l’aniversari de l’aplicació mòbil creada i liderada per professionals del Servei de Pediatria de Badalona Serveis Assistencials

BSA APPediatria és una eina que permet als pares i mares disposar en la seva butxaca d’informació sanitària veraç, senzilla i propera sobre la salut dels petits de la casa. L’aplicació, disponible en IOS i Android, és un recurs més per informar, formar i empoderar les famílies amb els dubtes més freqüents sobre salut infantil.

Aquest dimecres, 6 de novembre de 2019, l’aplicació celebra els dos anys de vida. L’ambient festiu es deixarà veure a les consultes de Pediatria dels diferents Centres d’Atenció Primària gestionats per BSA durant aquest mes de novembre.
La seva traducció digital comptarà amb diferents accions commemoratives de la fita a les xarxes socials.
No obstant, la gran festa arribarà el dijous, 28 de novembre, de 17.30 a 19.30 hores, al Centre Cívic Dalt la Vila de Badalona, quan se celebrarà una festa d’aniversari, amb activitats complementàries pels infants.
Donar a conèixer què és BSA APPediatria, un taller bàsic de Reanimació Cardiopulmonar bàsica (RCP), com prevenir les addicions virtuals i com crear un Nadal saludable (amb consells sobre alimentació, joguines, activitats, etc.) són part d’un programa confeccionat amb la participació dels usuaris de l’app.
Un berenar saludable posarà el punt i final a la jornada festiva.
La inscripció ésgratuïta i seguirà l’ordre d’inscripció fins a completar l’aforament de la sala. Cal enviar un correu a l’adreça: appediatria@bsa.cat fins el 21 de novembre, indicant les dades personals, el CAP de referència i l’edat dels infants si voleu el servei d’activitats complementàries.

“Salut escolar”, la nova secció de l’aplicació
Finalment, l’app també vol celebrar el seu segon any de vida oferint una millor experiència als usuaris. Per aquest motiu, durant la celebració del proper 28 de
novembre, s’estrenarà la nova secció anomenada “Salut escolar”. Aquest nou apartat completarà els ja existents: Què fer si?; Quina dosis necessita de?; Parlem-ne que enllaça amb el articles del blog de pediatria; Documentació; Parlem de vacunes; Una agenda amb activitats de lleure adreçades al públic infantil; la secció SOS amb material sobre primers auxilis; infografies adreçades al públic adolescents i les seves famílies; “Q no t’enREDin” amb vídeos per acabar amb els mites i falses creences dins la iniciativa #saludsinbulos; Podcasts per oferir als pares i mares un espai de relaxació i altres recursos d’ajuda amb la cura del nadó, gràcies a la col·laboració de Projecte Coco; Valora l’app; Qui Som; Lector QR; Normes d’accés i, finalment, els Avisos.

Aquesta darrera secció és una de les més ben valorades ja que permet enviar avisos de salut i informar amb immediatesa la nostra població en cas necessari mitjançant un servei de notificacions.

El projecte està liderat actualment per 13 professionals assistencials entre pediatres i infermeres pediàtriques, amb el suport d’una psicòloga clínica i la responsable d’estratègia digital que dissenyen els continguts, la majoria dels quals s’ofereixen en format infografia per enviar missatges entenedors a cop d’ull sobre temes quotidians de salut i higiene de vida. L’app, que ha estat confeccionada amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, està disponible en català i castellà. L’equip destaca que, fins el moment, l’avaluació dels usuaris és molt positiva i els indicadors quantitatius indiquen que anem en la direcció correcta: superem les 3.700 descarregues i gairebé 475.000 pàgines vistes.
Recordem que l’equip de Pediatria de BSA ja va liderar l’any 2011, la creació de Parlem-ne el blog de Pediatria de BSA per estendre l’acompanyament a les famílies més enllà dels consultoris. Totes dues eines, tot i ser a l’abast de tothom qui tingui interès en la salut dels infants, és d’especial utilitat per a les famílies de Badalona, Montgat i Tiana, les tres localitats en què es troben els centres d’atenció primària gestionats per BSA

Deixa un comentari