Publicat el 19/02/2020

El passat 17 de febrer, l’Ajuntament va posar en coneixements del cos d’Agents Rurals l’aparició de més de 70 xinxetes dins d’aquest parc de lleure per a gossos

L’avís el va donar una usuària que a les 9 del matí havia portat a passejar-hi la seva mascota. “Les xinxetes estaven col·locades amb mala idea, sota dels bancs i al voltant dels arbres, amb la intenció de causar ferides als animals”, relata la persona que va trobar-les.

Després de fer una primera actuació de neteja amb l’ajut d’una altra usuària, aquesta veïna va posar-ho en coneixement de l’Ajuntament, que ràpidament va donar-ne trasllat a la Policia Local i els Serveis de Municipals. Posteriorment, l’alcalde, Andreu Bosch, va comunicar els fets al cos d’Agents Rurals, que s’han compromès a fer un seguiment de l’incident.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, la seva titular, Montse Riera, adverteix que aquests comportaments incívics són constitutius d’un possible delicte contra la llei de protecció dels animals, a més de contravenir l’ordenança municipal de tinença de mascotes. Aquesta normativa qualifica com a infracció greu “maltractar o agredir físicament els animals si els comporten conseqüències greus per a la salut” i porta aparellada la imposició d’una sanció econòmica d’entre 150 i 1.500 euros.

 

Deixa un comentari