Publicat el 24/01/2023

Els pacients ja no s’han de desplaçar a Barcelona o Badalona per al control de determinades patologies que abans no es podien tractar aquí, l ’hospital compta amb un equipament d’última generació

 

 

 

Durant 2022, s’han realitzat retinografies i angiografies a 574 pacients amb aquest nou equipament. El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Mataró compta amb un equipament d’última generació d’angiografies i retinografies que permet obtenir imatges d’alta qualitat de la retina quasi completa, inclosa la perifèria, en una sola exploració.
Permet fer proves que abans s’havien de derivar a altres centres, com autoflorescències i angiografies amb verd indocianina, i diagnosticar i controlar pacients amb distròfies hereditàries de la retina, retinopaties diabètiques, uveïtis (inflamació ocular) i patologies de la coroide. Durant 2022, s’han realitzat proves a 574 pacients amb aquest nou equipament.
Les imatges actuals abasten el 82% de la retina, tant en panoràmica com de zones concretes ampliades, mentre que l’anterior equip només captava imatges d’un camp molt més reduït (15%). Això permet detectar de forma precoç moltes malalties de la retina, entre elles els esquinçaments retinals que precedeixen un despreniment de retina o la isquèmia perifèrica.

Sense dilatació. A més, les retinografies per observar el fons de l’ull es poden fer ara sense utilitzar les gotes per dilatar la pupil·la. Això suposa un gran avantatge per als pacients, ja que no tenen la visió borrosa durant hores, poden conduir i no necessitar acompanyant, a més d’evitar les possibles complicacions associades.

Evitar desplaçaments dels pacients. Aquest equip d’última generació permet fer proves –autoflorescències i angiografies amb verd indocianina– que fins ara s’havien de derivar a altres hospitals com Germans Trias i Pujol o Vall d’Hebron. Ara, els pacients ja no s’han de desplaçar a Badalona o Barcelona i això suposa un gran avantatge, tenint en compte que moltes vegades són persones d’edat avançada o amb problemes de mobilitat i, a més, amb problemes de visió. Són pacients amb distròfies hereditàries de la retina, retinopaties diabètiques, uveïtis (inflamació ocular) i patologies de la coroide, que ara poden fer-se els controls de la seva malaltia a l’Hospital de Mataró.

 

Redacció
Imatge i font: Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari