Publicat el 07/02/2019

Una rua amb comparses i elements festius de la cultura tradicional xinesa arribarà al Parc Central on hi haurà actuacions i parlaments

Mataró celebrarà l’Any Nou Xinès el diumenge 10 de febrer amb una rua que sortirà de la plaça de l’Ajuntament i enfilarà la Riera fins arribar al Parc Central. Aquesta activitat, que se celebra per tercer any consecutiu a la ciutat, està organitzada per l’Associació Espanya Qilu de la Indústria i Comercial a Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció.

La rua estarà formada amb comparses i elements festius de la cultura tradicional xinesa i al Parc Central hi haurà actuacions, parlaments i el fi de festa. Segons el calendari tradicional xinès, s’entrarà a l’any 4717 que seguint l’esquema cíclic del zodíac xinès serà l’Any del Porc.

Segons l’Estudi de la Població de l’Ajuntament de Mataró, amb xifres de l’any 2018, la població xinesa és la segona nacionalitat estrangera més nombrosa a la ciutat amb 2.542 ciutadans, després de la de Marroc amb 7.931 ciutadans.

Foto: La rua de l’any passat amb el drac, un dels símbols de la Xina. Foto: AJ

 

 

 

Deixa un comentari