Animals embargats i castigats per la crisi. La Societat Protectora d´animals de Mayató (SPAM), en perill des de començaments d’any | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/08/2012

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), entitat sense ànim de lucre, pionera en la gestió de centres d’acollida amb filosofia proteccionista, està passant sense dubte el pitjor moment de la seva història, des que es va crear, l’any 1976. L’SPAM i la seva Fundació Daina pateixen des de mitjans d’any un embargament de Seguretat Social i d’Hisenda que s’ha traduït en la següent situació: acomiadament de 30 treballadors a través de dos expedients de regulació d’ocupació i abandonament de la gestió del Refugi Municipal de Sant Boi del Llobregat i la del Centre  d’Acollida d’Animals de Companyia del Barcelonès, ubicat a Badalona. Actualment, l’entitat continua amb dos centres a Mataró.


Ara, el que situa l’entitat en un punt de no retorn és un deute a Seguretat Social provocat pel retard del pagament d’una subvenció de 55.000€ del 2010 de la Generalitat. Tot i que és probable que ben aviat el govern català tramiti el pagament, el retard està impedint que l´entitat pagui el que deu a l’Estat. La situació no deixa de ser paradoxal: per un costat l’Administració embarga l´SPAM amb recàrrecs d’un 20% perquè no paguen puntualment, però alhora l’Estat no paga a la Generalitat perquè s’efectui el cobrament de la subvenció.

Deixa un comentari