Publicat el 04/10/2021

Aquesta mesura, de caràcter temporal, respon a la situació epidemiològica del moment

Avui dilluns, 4 d’octubre, amb la situació epidemiològica actual, Badalona Serveis Assistencials (BSA) adapta els règims de visites dels familiars als pacients ingressats a l’Hospital Municipal de Badalona i al Centre Sociosanitari El Carme ampliant els horaris de visita. Preservar la salut de les persones ingressades, dels professionals i dels propis familiars, minimitzant els riscos de contagi, és l’objectiu principal. Aquesta mesura, de caràcter temporal, respon a la situació epidemiològica del moment.

En totes les visites autoritzades, els familiars per accedir hauran de continuar signant la declaració de responsabilitat o presentar el certificat de la pauta completa de vacunació contra la COVID-19, juntament amb el DNI, i omplir el registre de visites. També és indispensable complir amb les mesures de seguretat: mascareta, distància, rentat de mans, respectar les sectoritzacions i les indicacions dels professionals.
Per centres la nova normativa és la següent:
Hospital Municipal de Badalona:
Visites de familiars a pacients no COVID-19: podran ser visitats de 13 a 15 hores i de 18 a 20 hores, per un familiar.
Visites de familiars a pacients de la Unitat COVID-19: a partir del 7è dia d’ingrés, un familiar podrà visitar l’usuari. Els familiars dels pacients ubicats als “Llits A”, podran visitar el dilluns i dijous de 13 a 15 hores i de 18 a 20 hores, mentre que els “Llits B” queda reservat pels dimarts i divendres en el mateix horari.
És indispensable complir amb les mesures de seguretat: dur l’Equip de Protecció Individual adient seguint les indicacions de l’equip assistencial, distància, respectar les sectoritzacions i les indicacions dels professionals.
Per la seva banda, el Servei d’Urgències de l’Hospital Municipal de Badalona continua amb la mateixa normativa que ja contempla dues franges horàries al dia per a pacients no COVID-19, sempre que l’estat de salut del pacient ho permeti. En concret, podran ser visitats per la persona autoritzada en l’Àrea de Crítics i Observació en l’horari següent: 13.30 a 14.30 i de 19.30 a 20.30 hores.

Centre Sociosanitari El Carme: 
Els pacients podran rebre visites de dilluns a diumenge, de 12.30 a 14.30 hores i de 17 a 20.30 hores.
Dos familiars –sempre els mateixos- podran alternar les visites, però no coincidir en el temps, per tal que màxim hi hagi un familiar a l’habitació.
El pacient i el familiar no poden sortir, en cap cas del centre, i tampoc de la unitat assignada.

Queden fora dels règims limitats de visites les situacions excepcionals com poden ser finals de vida, pacients amb discapacitats o dèficits sensorials severs, pacients amb el perfil “Cuida’m” i aquelles situacions que l’equip assistencial consideri excepcionals.
D’altra banda, i novament per seguretat, no es permet la lliure circulació pels centres de BSA. Per tant, continua la restricció d’acompanyants per a la resta de visites i/o proves als centres de BSA. Només els menors, persones dependents o en situacions especials podran ser acompanyats.
BSA vol agrair la responsabilitat i esforç de tots els agents implicats, especialment dels usuaris i familiars per col·laborar i adaptar-se a les mesures que tenen un únic objectiu: preservar la salut individual i col·lectiva.

Redacció
Font: Badalona Serveis Assistencials

Deixa un comentari