Publicat el 09/05/2020

Renfe incrementarà a partir del proper dilluns i durant els dies laborables l’oferta al servei de Rodalies de Barcelona en hora punta fins el 90% i del 87% durant la resta de la jornada

Aquesta mesura s’ha pres de forma coordinada amb el titular del servei i segueix els paràmetres marcats per les autoritats. Tant el cap de setmana com a la resta de línies de Rodalies de Catalunya se segueix prestant l’oferta actual. Durant aquesta última setmana els serveis de Rodalies han registrat un descens diari de demanda que ha està rondant el 86%. D’aquesta manera es manté com a màxim, un nivell d’ocupació que representa un 50% de la capacitat màxima. Així doncs, es respecten les distàncies entre viatgers recomanades per les autoritats sanitàries.

De moment es manté, un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit (matí, migdia i tarda-nit) entre Ripoll i Puigcerdà. La mitjana d’utilització en aquest tram és de tres viatgers per servei.
A la línia R7, la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d’estacions estan servides per l’R4.
La RG1 comparteix recorregut amb trens de l’R11 i R1 i els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vilaseca i Reus.
Finalment, a l’RT2, els viatgers disposen dels serveis de les línies R4 al tram L’Arboç-Sant Vicenç de Calders, i dels serveis de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura.
Els trens de la línia R11 inicien o finalitzen el seu recorregut a l’estació de Portbou.

D’altra banda, entre el dia 11 i el 22 de maig, Adif durà a terme tasques de reparació d’infraestructura a Sant Pol de Mar (Maresme) que limitaran la capacitat operativa d’aquesta estació. Aquestes instal·lacions es van veure malmeses pel temporal Glòria. Les restriccions, que comporten la impossibilitat de realitzar els encreuaments habituals en aquesta estació, obliguen a modificar els serveis de la línia R1 els dies laborables al tram Mataró – Calella. D’aquesta manera, els trens que habitualment finalitzen o inicien el seu recorregut a Calella ho faran des de Mataró.
Els viatgers d’aquest trajecte disposaran dels trens amb origen o destinació Malgrat. La resta de la línia, Mataró – Molins de Rei, disposarà del servei habitual. En cap de setmana es manté la mateixa freqüència de servei tot i que es reajustaran mínimament alguns horaris.

Recomanacions generals per al transport públic
Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat. La companyia començarà els pròxims dies una campanya informativa adreçada als viatgers per informar-los de les recomanacions en aquest nou escenari. La campanya, amb el lema ‘Estar cada cop més a prop depèn també de tu’, es difondrà a través de mitjans de comunicació i de suports a estacions i trens. L’objectiu és donar a conèixer les recomanacions de les autoritats sanitàries per viatjar en transport públic.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari