Publicat el 25/06/2018

Gairebé un any després de què el projecte de la sala de teatre polivalent quedés estroncat en no ser aprovada provisionalment la modificació urbanística, el darrer Ple municipal va aprovar per àmplia majoria la seva represa.

Nou dels onze regidors del consistori van donar suport a la modificació del conveni amb la cooperativa “La Guardiola” i a la modificació urbanística del sector, la qual cosa farà possible l’inici del projecte de rehabilitació i ampliació de l’antiga sala “La Maresma”.

Segons també informa el consistori, això ha esta possible després d’obtenir el vist-i-plau de les entitats d’arts escèniques del municipi i d’assolir els tres objectius que l’oposició havia proposat al govern municipal per donar suport a l’operació: ampliació del termini d’usdefruit a 50 anys, opció de compra de l’equipament i coneixement més precís del cost econòmic.

La modificació del conveni recull les dues primeres exigències, passant el termini de 25 anys més 10 de pròrroga, a 35  anys més 15 de pròrroga, i afegint-hi una clàusula que contempla la possible adquisició de l’equipament per part de l’Ajuntament i les condicions.

El cost econòmic de l’operació està precisat en l’avantprojecte presentat fa dos mesos per l’estudi d’arquitectura contractat per la Diputació de Barcelona, i que plantejava fins a 4 possibles opcions, de les quals la d’import més elevat puja a 1.484.647 €, incloent la urbanització del sector. D’aquest import l’Ajuntament ha de rebre una subvenció de 400.000 € de la Diputació de Barcelona, qui a més assumirà la redacció del projecte (aproximadament 100.000 €).

“Aquest projecte permetrà disposar d’un equipament tan necessari com merescut, i alhora comportarà una important millora urbanística del centre històric del municipi”, asseguren des del consistori en un comunicat que han emès.

 

Deixa un comentari