Publicat el 22/05/2024

El pròxim divendres, 24 de maig, de 9 a 12 hores, els Encants de Montigalà seran l’escenari de la 12a edició del Mercat de Cooperatives Escolars

 

 

El Mercat de Cooperatives Escolars, en aquesta edició del projecte educatiu, acull la participació 375 alumnes de cinquè de Primària de Badalona procedents de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso, Salvador Espriu i Turó d’en Caritg, participaran en aquest esdeveniment.

Els estudiants han creat quinze cooperatives dins del projecte educatiu “Cultura emprenedora a l’escola”. Aquest programa inclou la creació dels estatuts de cada cooperativa, la formació de la junta directiva, la inscripció en el registre municipal de cooperatives escolars i la sol·licitud de permisos per posar una parada en els encants. També han rebut formació sobre el món empresarial i de les cooperatives, a càrrec del servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO).

A més, com a part del projecte, els alumnes han de destinat una part dels beneficis a una ONG, després de realitzar un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial.

Paral·lelament, els alumnes de 5è, han treballat en la creació de la imatge corporativa i el logotip amb el suport dels estudiants de Publicitat i Disseny de l’Institut Eugeni d’Ors, i  finalment han fet un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració de Triodos Bank.

Les cooperatives han rebut l’assessorament i suport de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana, vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, que han ajudat els estudiants en l’estudi de mercat, en l’elecció dels productes que han eleborat i en la comprensió dels valors del cooperativisme.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” forma part del Pla anual de cada centre educatiu, contribuint al desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. Actualment, s’està duent a terme en 292 escoles de 113 municipis catalans, amb més de 460 cooperatives creades per més de 11.000 alumnes de cicle superior de primària. Aquest projecte va ser iniciat el curs 2011-12 per la Diputació de Barcelona i, a Badalona, està organitzat per l’àmbit d’Impuls Econòmic i l’àmbit d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

 

Redacció

Deixa un comentari