Publicat el 16/01/2016

Després de molts anys d’espera aquest mes de gener començarà a prendre forma el nou espai cultural del carrer Santa Madrona. El tret de sortida serà el proper diumenge 17 de gener amb la col·locació de la primera pedra, un acte simbòlic d’inici d’obres que l’Ajuntament vol fer extensiu a tota la ciutadania i a les entitats del municipi, donada la importància i el valor que per als veïns i veïnes d’Alella té aquest nou equipament municipal.  L’acte comptarà amb la presència de la consellera de Governació, Administració Pública i Habitatge, Merixell Borràs i Solé, i es durà a terme a partir de les 12h al mateix solar en el què s’ubicarà l’edifici. Després de l´acte institucional de col·locació oficial de la primera pedra, es farà un vermut popular.

Les obres van ser adjudicades en el Ple municipal de l’1 de desembre a l’empresa Xavier Alsina SA per un import de 1.928.256€ i el termini previst per enllestir-les és de dotze mesos. El contracte inclou la construcció de l´edifici, però no la instal·lació del mobiliari i la dotació dels espais que s´hauran d´adjudicar posteriorment, i que tenen un cost estimat de prop de 800.000 euros.

Més de 2.000 metres quadrats de superfície construïda
Per les seves dimensions i les seves característiques el nou espai cultural ha d´esdevenir un dels principals punts de trobada de la ciutadania. Disposarà d’una superfície construïda de 2.162 m2, situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, i dividida en planta baixa i dos pisos (més una part soterrània vinculada a l’espai escènic).

L’edifici acollirà una sala polivalent d´un total de 800 m2, que inclouen la sala, l´espai escènic, el magatzem i els camerinos. La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les grades retràctils recollides. El nou equipament disposarà de dues sales destinades a l’escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d’assajos.

El projecte aprovat preveu destinar un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d’Alella. L’equipament també disposarà  d´una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. L’accés al centre cultural es farà des de la plaça de Can Patatina i l’entrada a l’espai del Casal es preveu des del carrer de Santa Madrona, amb un accés alternatiu pel carrer de Santa Teresa.

Deixa un comentari