Publicat el 12/02/2024

La població de senglars ha experimentat un creixement exponencial durant l’última dècada, convertint-se en un autèntic problema per a diverses àrees, incloent-hi Arenys de Mar

 

 

Les tasques han estat portades a terme per l’empresa Lamarca Control, amb seu a Lliçà de Vall, en un període que s’estén gairebé durant dos mesos. Entre el 19 de desembre i el 30 de gener, es van disposar tres gàbies de captura de senglars en punts estratègics de la localitat on s’havia identificat una elevada presència d’aquests animals.

L’empresa va instal·lar les gàbies parany, inicialment mantenint-les obertes per un temps per permetre als senglars acostumar-se a la seva presència. En tot moment, la porta d’entrada de les gàbies es mantenia bloquejada per minimitzar els riscos. Un cop assolit aquest període, es va col·locar l’esquer per iniciar la captura.

La retirada i sacrifici dels animals es va dur a terme seguint en tot moment la normativa vigent. Cadascun dels animals era dipositat en una bossa hermètica per prevenir qualsevol risc biològic, complint amb els requisits del document de registre. Posteriorment, van ser traslladats a un punt logístic en conformitat amb l’Annex III del Decret 9/2019 relatiu a la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització de la caça silvestre destinada al consum.

 

Redacció

Deixa un comentari