Publicat el 16/09/2014

Álvaro Bultó, a títol pòstum, i l’empresa Ultramagic, fabricant de globus aerostàtics d’Igualada, són els guardonats d’enguany dels premis Cristòfol Juandó i Josep Canudas, que reconeixen les persones i entitats que destaquen per la seva tasca de divulgació aeronàutica.
Aquests premis es lliuraran en el marc de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important d’Espanya, que tindrà lloc a Mataró el diumenge 28 de setembre.
Álvaro Bultó Sagnier (1962-2013), conegut paracaigudista, presentador de tv i aventurer, va participar en nombroses ocasions a la Festa al Cel com a membre del “Proyecto Alas” realitzant el vol amb vestit d’ales. L’Álvaro i els seus companys Santi Corella, Toni López i Armando del Rey van ser els pioners d’aquest tipus de vol. El vídeo de presentació de la Festa al Cel d’enguany fa precisament un record per a aquest polifacètic esportista.
Per la seva banda, l’empresa igualadina Ultramagic és el segon fabricant de globus aerostàtics del món, i únic a tot Espanya. Ultramagic fabrica entre 80 i 120 globus anuals, el 80% dels quals es destina a l’exportació.
Com informen des del consistori mataroní, els premi Cristòfol Juandó reconeix persones, empreses, o institucions que han destacat en el sector aeroespacial, com ara l’empresa Ultramagic; i el premi Josep Canudas homenatja a les persones i entitats que realitzen una important tasca de divulgació de l’aeronàutica.
L’alcalde de Mataró, Joan Mora, lliurarà aquests guardons el diumenge 28 de setembre just després de l’exhibició aèria.
La Festa al Cel 2014 se celebrarà a Mataró el 28 de setembre entre les 11 del matí a les 3 de la tarda, amb la participació de les principals patrulles i pilots acrobàtics nacionals i internacionals.

Deixa un comentari