Publicat el 11/04/2024

Els nens i nenes de cinquè de primària han constituït quinze cooperatives per elaborar productes que posaran a la venda als Encants de Montigalà el divendres 24 de maig

 

 

El dia 11 d’abril, a les 10 hores, 375 alumnes de cinquè de primària de les escoles ‘Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso, Turó d’en Caritg i Salvador Espriu’, aquest últim nouvingut enguany, presentaran al Teatre Zorrilla les cooperatives escolars que han creat en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l’escola” (CUEME).

L’acte començarà amb una conversa sobre finançament i banca ètica amb la participació d’una representant de Triodos Bank, entitat de banca ètica. Després, les diferents cooperatives informaran formalment a l’Ajuntament de Badalona, representat per la regidora d’Educació i Cultura, Vanesa González, sobre el procés que han seguit fins ara per crear la seva cooperativa.
Seguidament, representants de les cooperatives madrines Gramagraf i La Sargantana, vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, començaran a assessorar els cooperativistes en els valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat.

Cap a les 11.15 hores, els representants de les juntes de les quinze cooperatives, acompanyats de la regidora González, es dirigiran a l’edifici El Viver per sol·licitar davant el Departament d’Atenció Ciutadana el permís per muntar una parada el dia 24 de maig als Encants de Montigalà.

Posteriorment, tots els alumnes que participen en el projecte visitaran El Viver per conèixer l’edifici i fer una foto de grup de cadascuna de les cooperatives al porxo de l’entrada.

Abans de la celebració de l’acte d’aquest dijous, les cooperatives escolars ja han aprovat els seus estatuts, han constituït la junta directiva, han dissenyat el seu logotip i han sol·licitat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i promou el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” és impulsat des del curs 2011-12 per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

 

Redacció

Deixa un comentari