Alumnes de dues escoles d’Arenys de Mar i de Mataró guanyen Premis Baldiri Reixac per la qualitat educativa dels seus treballs | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/06/2012

Alumnes de l’escola Maristes Valdemia de Mataró i de l’escola Joan Maragall, d’Arenys de Mar, han estat guardonats amb Premis Baldiri Reixac atorgats per la Fundació Lluís Carulla com a suport a la qualitat de l’escola catalana.


Els treballs i alumnes premiats són:


       – Un Univers fet poesia
Alumnes de 2n curs de cicle inicial de l’escola Joan Maragall, d’Arenys de Mar
Mestra: Rosa-Montserrat Roig
 – El mercat de la boqueria
Irene Herrero, Júlia Masvidal, Clàudia Lasurt i Clàudia Piña, alumnes de 4t d’ESO de l’escola Maristes Valldemia, de Mataró
Professors: Jaume Prat i Sigfrid Maynegre


 – Un llibre il·lustrat, de la primera idea al resultat final
Hel·lena Prat, alumna de 2n de batxillerat de l’escola Maristes Valldemia, de Mataró
Professora: Núria Real


En la modalitat d’alumnes, s’han atorgat en total setanta premis a treballs escolars, dotats amb 700 euros cadascun, i dos premis més de 2.000 euros cadascun a experiències que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula.


A més s’han atorgat catorze premis destinats a les escoles, amb una dotació de 3.300 euros cadascun. Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, es lliuraran un premi de 3.000 euros per a una experiència didàctica i la seva aplicació i, com a novetat d’aquesta edició, un guardó convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en motiu del 10è aniversari de la revista digital LletrA, dotat amb 4.000 euros i destinat a una experiència didàctica d’ensenyament-aprenentatge de la llengua i la literatura catalanes mitjançant les TIC.


Els Premis Baldiri Reixac estan destinats a l’estímul i el reconeixement de l’escola catalana i de qualitat i són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que la Fundació tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total de l’edició d’enguany és de 115.200 euros i l’àmbit d’actuació són els països de parla catalana. L’organització dels premis compta amb la col·laboració tècnica d’Òmnium Cultural.


El jurat d’aquesta XXXIVena edició estava format per Carme Alcoverro, Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep M. Calbet, Alba Espot, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Isidre Moreso i Irene Seira.


El lliurament dels guardons als alumnes va tenir lloc el diumenge, 3 de juny, al Casal de l’Espluga de Francolí, en un acte multitudinari presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Deixa un comentari