Publicat el 20/05/2022

Els infants exposen en el document algunes propostes per contribuir a aconseguir aquest objectiu

 

 

 

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va rebre dimecres a la sala de plens la visita de l’escola Pérez Sala, on va reunir-se amb l’alumnat de tercer de primària i va poder conèixer de prop les seves inquietuds.

A través dels representants de l’assemblea de delegats i delegades van fer-li arribar el seu desig que els parcs del poble, on els encanta jugar, siguin cada vegada més inclusius, més accessibles i més segurs per a tothom.
Els infants van demostrar el seu interès per aquesta qüestió prenent la iniciativa i fent algunes propostes per contribuir a aconseguir aquest objectiu.
Seguint les idees recollides en el document “Recomanacions per a unes àrees de joc accessibles i inclusives” i després de fer un treball de recerca sobre parcs inclusius a Barcelona, l’assemblea de delegades i delegats del Pérez Sala va proposar al govern de Vilassar de Mar substituir les escales per rampes, posar més baranes per accedir als espais, fer aquests espais més segurs i que el terra sigui de cautxú. Alhora, també van demanar incorporar tobogans que toquin el terra, gronxadors adaptats, cavallets amb respatllers i més manteniment general per als parcs.
Consultar a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional seria, segons el document lliurat per l’Assemblea, una bona manera per sumar més idees. 

Damià del Clot els va recordar que algunes d’aquestes millores ja s’han implementat en alguns parcs de poble (Ca l’Abril, Joan Monjo i parc infantil de darrere del Museu de la Marina) i es va comprometre a seguir treballant perquè, tal i com li van demanar, els parcs de Vilassar de Mar siguin cada vegada més inclusius, accessibles i segurs.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari