Publicat el 16/11/2019

L’Ajuntament de Mataró, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci de la Zona Franca volen afavorir el desenvolupament empresarial de la ciutat a través de la creació i implantació d’activitat econòmica.

L’alcalde de Mataró, David Bote, el director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Josep Lluís Checa, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, van signar el passat 11 de novembre un protocol general d’actuació per treballar en benefici del desenvolupament empresarial a Mataró, a través de la creació i implantació d’activitat econòmica mitjançant actuacions conjuntes.

Aquest acord amb el CZFB s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022, que té com a dos dels seus reptes la lluita contra l’atur i la generació d’ocupació de qualitat; i la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.

Després de la signatura del protocol, que va tenir lloc al TecnoCampus, es va celebrar una reunió amb la Comissió Executiva del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) per donar-los a conèixer en detall l’acord signat. Posteriorment, l’alcalde i el delegat especial de l’Estat al CZFB van visitar la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

 

L’acord

En el marc d’aquest acord, el CZFB analitzarà la viabilitat de construir un o diversos edificis terciaris en sectors o polígons industrials propers al polígon del Rengle, per tal que s’hi puguin implantar empreses que busquen una ubicació connectada amb la universitat i a prop de Barcelona. En aquest mateix marc, TecnoCampus analitzarà la possibilitat de gestionar aquests espais amb criteris sostenibles i eficients amb l’objectiu d’incorporar-hi empreses innovadores i tecnològiques. L’Ajuntament, per la seva banda, orientarà els seus recursos a facilitar la viabilitat del desenvolupament d’aquests edificis terciaris.

Les tres institucions analitzaran oportunitats futures per desenvolupar projectes europeus que afavoreixin el desenvolupament empresarial, l’ocupació i la innovació de Mataró i el Maresme. El CZFB també examinarà la viabilitat de construir espais per a congressos al Port de Mataró, iniciativa que haurà de formar part d’un projecte integral i global que permeti enfortir l’estratègia de la ciutat en relació al coneixement, la innovació i la cultura.

De la mateixa manera, TecnoCampus i CZFB han manifestat el seu interès en què Mataró es converteixi en un satèl·lit al territori de la 3D Factory Incubator vinculat a l’Escola Superior de Ciències de la Salut i l’Esport del TecnoCampus i centrat en el desenvolupament d’iniciatives empresarials a l’entorn de les aplicacions mèdiques de caràcter protèsic i correctiu per a infants, gent gran, esportistes, etc.

 

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una entitat pública de dinamització econòmica que opera principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona. La seva activitat principal és gestionar el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Duanera, així com administrar els seus actius i afavorir la projecció internacional de Barcelona, Catalunya i Espanya en els sectors firal, logístic i immobiliari.

La missió del CZFB és propiciar el progrés social i la creació d’ocupació, a partir de la implantació industrial i logística, el desenvolupament empresarial i d’escenaris per a l’activitat econòmica i la transferència tecnològica.

Foto: Ajuntament de Mataró.

Deixa un comentari