Publicat el 15/10/2020

Algunes actuacions estan en marxa; altres es duran a terme en els propers dies

L’Ajuntament està duent a terme diversos treballs de reparació de voreres. També ha començat la substitució de mobiliari urbà a l’N-II, via coneguda popularment com a Camí Ral i que té diversos noms, segons el tram. Alhora, avui s’inicia un tractament fitosanitari contra l’eruga processionària en una seixantena de pins.

Voreres
Aquesta setmana ha començat la reparació de voreres al tram final del carrer del Vallès, entre el carrer de l’Urgell i els terrenys on s’ubicava l’antic camp esportiu del Trèvol. Aquests treballs s’han iniciat just després de finalitzar la reparació de les voreres al tram del carrer de les Germanes Escardó i Valls comprès entre els carrers de Bilbao i de Múrcia.
Ambdues operacions estan incloses al contracte anual de manteniment de la via pública que executa l’empresa Construcciones Fertes. Té un import global aproximat de 80 mil euros. D’aquí a finals d’any es preveu fer noves actuacions que es carregaran en aquest contracte.
En paral·lel, dilluns vinent, 19 d’octubre, començarà la reparació de voreres en un segment del carrer de Gaietà Buïgas, entre els carrers de Cornellà i de Salvador Espriu. En aquest cas, donat que les voreres són estretes i per permetre l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, és necessari retirar onze arbres, a més de tres soques. Es preveu que aquesta actuació finalitzi a mitjans de novembre. La duu a terme l’empresa Construcciones Universal y Colocaciones SL per un import de 15.805,99 euros.

Mobiliari urbà
Aquesta setmana també s’ha iniciat una operació de substitució i reordenació de mobiliari urbà a la vorera del Camí Ral (N-II). Aquests treballs també els duu a terme l’empresa Construcciones Fertres SL, ja que estan inclosos al contracte anual de manteniment de la via pública esmentat abans.
En concret, es col·loquen 28 bancs nous i es retiren 34 dels antics. També s’instal·len 13 noves papereres i s’eliminen 24. A més, set nous plafons informatius substituiran set dels vells. Aquests treballs s’allargaran durant unes tres setmanes. S’ha començat per l’extrem més proper a Premià de Mar i s’anirà avançant en direcció Montgat.

Arbrat
Addicionalment, avui mateix s’ha iniciat un tractament per reduir la presència de l’eruga processionària en 59 pins. Es duu a terme mitjançant la tècnica de l’endoteràpia, que es fa mitjançant injeccions als arbres. Aquest mètode és més efectiu que la fumigació i no és gens agressiu envers altres espècies d’insectes. Implica, a més, l’eliminació de les erugues quan comencen a devorar les fulles, abans que arribin al seu estadi urticant.
El tractament s’aplica en 59 pins situats en espais i equipaments públics molt freqüentats; en concret, a la plaça d’Espanya, el parc del Llac, el carrer d’Alella, les escoles Rosa Sensat i Ferrer i Guàrdia, el parc esportiu de Pau Casals i el parc dels Pinetons.

 

 

Deixa un comentari