Alerta amb el manteniment de les franges de protecció perimetral contra incendis forestals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/05/2011

Les ADF del Maresme i Sud-Est del Vallès Oriental alerten de la possibilitat de que alguns Ajuntaments, motivats per la crisi que afecta la societat, i tot i tenir les subvencions de la Generalitat de Catalunya que cobreixen un 60% dels treballs, no es realitzin els treballs de manteniment de les franges de protecció perimetral contra incendis forestals.
Tan mateix, el 40% del cost restant, és finançat pels parcel•listes, que aporten entre 10 i 25 € per parcel·la i any per aquests treballs; de forma que a l´Ajuntament no li comporta un cost suplementari.
Aquesta situació podria ser molt greu, ja que la major part dels boscos continuen amb una gran quantitat de combustible vegetal fruit de les ventades del març de 2010 i de la manca d´aprofitament del bosc, que és sumaria a un alt risc d´incendi forestal condicionat per la climatologia i la vegetació.
Pel que fa als parcel·listes, el no executar les franges, els pot invalidar la major part d´assegurances d´incendi dels seus habitatges, ja que aquestes indiquen clarament que s´ha de disposar de franja de protecció i complir la de la normativa de prevenció d´incendis.
Per evitar aquest perill per a les persones, les urbanitzacions i el bosc, les ADF demanen als Ajuntaments que actuïn en conseqüència i realitzin els treballs de manteniment de les franges establerts en la planificació preventiva contra els incendis forestals.
En canvi, hi ha Ajuntaments com Dosrius, Alella, Mataró, Palafolls o Tordera que ja estant executant els treballs de manteniment de les franges per poder-les tenir en condicions aquest estiu.

Deixa un comentari