Publicat el 23/10/2019

1.320 Cantaires, de 42 corals, provinents de 18 països diferents participen al festival que se celebra entre el 23 i el 27 d’octubre

S’ha presentat a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella la 8a edició de “Canta al Mar”, el Festival Coral Internacional. La presentació ha estat presidida per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el director artístic de “Canta al Mar” i membre del World Choir council d´Interkultur, Oscar Boada, i el Director de Relacions Internacionals d´Interkultur i director de viatges Tauro, Marc Moreno.

Enguany, hi participen 42 corals, procedents de 18 països diferents, concretament d’Alemanya, Brasil, Xina, Costa Rica, Croàcia, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, Gran Bretanya, Indonèsia, Israel, Itàlia, Noruega, República Popular de la Xina, Romania, Rússia, Sud Àfrica i Suècia. Es calcula que seran uns 1.320 cantaires, que, amb els seus acompanyants, poden arribar a les 2.460 persones.
“Canta al Mar” es desenvolupa entre Calella i Barcelona. Les localitzacions dels concerts a Calella combinen l’aire lliure (si el temps ho permet) a la Plaça de l’Ajuntament i la plaça de l’Església, a més dels concerts a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau (amb l’espectacular “concert de la llum”), a la Sala Mozart i a la Fàbrica Llobet – Guri, on, a més dels concerts ja previstos, ha estat traslladat, a causa del temps, l’acte inaugural, que s’havia de dur a terme al pati de l’Ós.

Els concerts a Barcelona se celebren a l’Església de Santa Maria del Pi i a la Catedral de Barcelona. El format del festival es distribueix entre les actuacions de competició (avaluables) i els concerts amistosos.
Durant la presentació, Montserrat Candini ha declarat que “les ciutats han de ser, per damunt de tot, vives i han d’estar vinculades a la cultura. I Canta la Mar és una proposta que ens encaixa perfectament, perquè dona l’oportunitat a la gent de gaudir de la música d’una manera molt propera, i ofereix una molt bona vibració entre el conjunt de la ciutadania i el cant coral”.
Per la seva banda, Marc Moreno ha dit que “tothom que hi participa està encantat amb la nostra ciutat i amb l’acollida que els hi fa la gent de Calella” i d’aquí l’èxit que s’obté any rere any. Ha explicat que “per primera vegada, l’acte inaugural es farà a cobert a la Fàbrica Llobet i la cercavila tradicional es substituirà per una “cercavila en petitet” dins la mateixa Fàbrica”.

Entre els actes previstos, cal destacar l’acte inaugural el dia 23 a les 16.30h, que se celebrarà a la Fàbrica Llobet i que, per primera vegada, comptarà amb la Cobla Sant Jordi i el director artístic el Sr. Oscar Boada, que és també el Director del Cor Vivaldi de Barcelona, conegut com un dels petits cantors de Catalunya. Entres les novetats, s’estrenarà la cançó “Canta al mar”, escrita i composada per Boada i que serà interpretada per la Cobla i el Cor Vivaldi, entre altres cors. Boada ha explicat que “faltava una mostra de color Mediterrani i la Cobla Sant Jordi hi posarà aquest color”. Ha afirmat també que “poques poblacions de Catalunya tenen un festival de Cant Coral com aquest, que porta a la ciutat un turisme cultural”.
Entre la resta d’actes, el mateix dia 23 a les 21 hores es podrà Gaudir del Concert d’inauguració a l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau.
El dia 24 a les 22 hores tindrà lloc el ja tradicional i famós concert de les espelmes (Music & Light) a la parròquia.
El dia 25 a les 21 hores a la Sala Mozart el Concert de Pop i de Jazz, el qual ja és imprescindible dins del marc del Canta al Mar.
El dia 26 a les 19 hores, l’actuació que dona nom al Festival quan tots els Cors (si el temps ho permet) se situaran al llarg del Carrer Església i cantaran a la vegada la mateixa cançó. Un moment màgic per poder gaudir amb tota la família.

Deixa un comentari