Alella se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/09/2011

L´Ajuntament organitza un taller de revisió de bicis, una caminada verda i una cursa del transport
Per sisè any consecutiu l’Ajuntament d’Alella se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra del 22 al 29 de setembre.


Sota el lema ‘Estalvia combustible, regala aire net’, la campanya d’enguany proposa una cerca de noves formes de mobilitat, per tal d’aconseguir allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular cap a un transport més sostenible.
L´Ajuntament organitza durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura diferents iniciatives adreçades a conscienciar la ciutadania sobre la conveniència de realitzar desplaçaments a peu, en transport públic o en bicicleta, com ara una caminada saludable i un taller de revisió de bicicletes. El municipi també participarà en la cursa del transports que s´organitza a diferents localitats de Catalunya per fer una comparativa dels costos i del temps esmerçats en els desplaçaments a Barcelona, utilitzant el cotxe privat o el transport públic. 
El programa d´activitats previstes a Alella durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la següent.
Dissabte 24 de setembre:


9h. Sortida a peu des de Can Lleonart
CAMINADA VERDA
Sortida acompanyada per l´ornitòleg Alfons Alier. Durant el recorregut intentarem identificar diverses aus i aprofitarem per recollir petits residus que puguem trobar. Cal portar calçat i roba adequats, i si en teniu, binocles i guants de feinejar
17h a 19h.  Aparcament de Can Lleonart. Davant del ´bike-park´
POSA A PUNT LA TEVA BICICLETA. Taller d´inspecció tècnica de bicicletes (ITB)
Com a mitjà de transport, la bicicleta ha d´estar en bones condicions. Aprendrem els aspectes bàsics del seu manteniment amb l´Oriol Brutau, d´Alella Motors. Porta la vostra bicicleta que la revisarem!
Dimarts 27 de setembre:
18.25h Plaça de l´Ajuntament
CURSA DELS TRANSPORTS
L´Ajuntament participarà en la Cursa dels transports, activitat que consisteix en comparar les repercussions dels diversos mitjans de transport (econòmiques, ambientals, temporals,…) en un trajecte tancat entre la porta de cada Ajuntament i un punt concret de Barcelona.

Deixa un comentari