Publicat el 03/09/2018

La cuinera ADA Parellada serà la pregonera de la Festa que s’inaugura el dijous 6 de setembre a les 19.30h

Alella es convertirà durant onze dies, del 5 al 16 de setembre, en l’epicentre del vi i el territori de la DO Alella amb la 44a edició de la Festa de la Verema. És l’esdeveniment més important que se celebra al municipi, el principal aparador dels vins i del territori de la Denominació d’Origen i punt de trobada per als amants del vi i de la cultura vitivinícola.

Ada Parellada, cuinera i ànima del restaurant Semproniana de Barcelona, serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Festa. La inauguració s’avança enguany al dijous 6 de setembre i estarà farcida amb els mateixos ingredients: la trepitjada de raïm, la presentació de la pubilla i la benedicció del primer most.

Enguany els set cellers i tres vinyaters que participaran a la Mostra de Vi DO Alella i Gastronomia tindran l’oportunitat d’exposar les seves millors etiquetes (els vins premium) que es podran tastar a canvi de dos tiquets de vins. D’aquesta manera es pretén elevar el nivell dels vins presents a la Mostra.
Els restaurants anunciaran en el mateix estand els plats preparats per a l’ocasió, i hauran de garantir-ne un mínim de racions per cobrir la demanda.

Entre les activitats festives, destaquen els concerts (La Salseta del Poble Sec, Atenea Carter and The Mighty Might i Balkan Paradise Orchestra i el grup d’havaneres Port Bo), els correfocs, la sortida dels trabucaires, la trobada de gegants, la ballada de sardanes o la botifarrada popular.
Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix tres tastos amb personalitat, dirigits pel cuiner Isma Prados, el vinyater Oriol Artigas i les sommeliers Laura Masramon i Alicia Estrada que es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre.

Vinyes revelades a Can Manyé
“Vinyes revelades. El vi com a agent fotogràfic”, és l’aportació artística de Can Manyé a la 44a Festa de la Verema. Una proposta de recerca de Blanca Viñas, Marta Dahó i Román Yñan, dintre del projecte terra-lab.cat, que planteja una reflexió visual entorn de l’imaginari paisatgístic d’Alella: les seves vinyes. El projecte de terra-lab proposa desenvolupar una mena de laboratori on treballar amb aquest material tant físic com immaterial.
El títol juga irònicament amb l’ambivalència del terme “revelar” fent al·lusió tant al sentit artístic en termes d’originalitat, com a l’agent revelador del vocabulari fotogràfic analògic. El vi utilitzat com a agent revelador planteja un enfocament reflexiu en els dos àmbits: la fotografia i el paisatge.
L’exposició s’inaugura el 7 de setembre a les 20h i es podrà visitar fins al 14 d’octubre.

Beca Verema Isma Prados
Del 6 de setembre al 18 d’octubre es poden presentar les sol·licituds a la 5a Beca Verema, edició Isma Prados, destinada a sufragar el 50% del curs de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat en el sector vitivinícola que s’imparteix a l’Institut Alella.
Seguiu la Festa a www.festaverema.alella.cat i a les xarxes socials amb l’etiqueta #veremalella18

Foto: festaverema/Ada_Parellada

Deixa un comentari