Publicat el 05/05/2022

El lliurament de reconeixements s’ha fet aquest dimarts, 3 de maig, al Teatre Auditori de Llinars del Vallès

 

 

 

L’Ajuntament d’Alella ha rebut, per primera vegada, un reconeixement per la seva Maduresa Digital dins del distintius que atorga cada any l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) a les administracions catalanes capdavanteres en administració digital i govern obert.
Alella és una de les administracions locals millors posicionades dins de la categoria de municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants, on ha estat reconeguda entre els deu municipis Tot10, d’aquesta franja de població.

L’acte del reconeixement  ha comptat amb la participació del secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, el president de Localret, Jaume Oliveras, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i la directora de l’AOC, Àstrid Desset, que ha explicat en què consisteix l’Índex de Maduresa Digital, la metodologia que es fa servir per puntuar els ens.
En representació de l’Ajuntament d’Alella, ha assistit el regidor de Serveis Interns, Israel Payà, que ha recollit el distintiu que acredita l’índex de maduresa digital del consistori alellenc.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna i el govern obert.
Aquests reconeixements es donen segons l’Índex de Maduresa Digital  que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

D’aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant en l’àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.

En aquesta VI edició han estat guardonats 81 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa. Més informació en aquest enllaç

100% al Segell Infoparticipa
L’Ajuntament d’Alella ha revalidat per novè any el Segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i la transparència dels webs municipals, assolint el 100% dels 52 indicadors avaluats.

Aquest distintiu l’atorga el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública.

El Segell InfoParticipa es va concebre l’any 2013 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L’any 2016 es van ampliar els indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència.
Alella ha rebut el segell en totes les edicions. En les dues darreres avaluacions s’ha assolit el 100% dels indicadors.
Podeu consultar els indicadors avaluats en aquest enllaç

L’acte presencial sobre l’estat de la transparència i l’entrega dels guardons tindrà lloc el dia 9 de maig de 2022 a les 17 hores a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

 

Deixa un comentari