Publicat el 03/12/2015

L´alcalde d´Alella, Andreu Francisco, va participar el passat 23 de novembre en una reunió d’alcaldes de diferents municipis del Barcelonès Nord, del Maresme i del Vallès, i representants d’institucions universitàries, que va tenir lloc al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), ubicat al Recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet, per informar dels nous passos conjunts en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Besòs-Marina/Litoral.

El PECT, segons informa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gremenet, és un projecte estratègic territorial que inclourà iniciatives conjuntes per al desenvolupament social i econòmic per al període 2014-2020, centrat en l’agroalimentació i la salut.
Abarca un territori que compta amb prop de 500.000 habitants, de municipis que comparteixen una forta presència del sector agroalimentari, de restauració, de productors i turisme gastronòmic. Alhora, el PECT s’inscriu en la nova política europea de l’Horitzó 2020 dins l’anomenada Estratègia de Recerca i Innovació  d’Especialització Intel·ligent (RIS3) que es dirigeix al desenvolupament socioeconòmic dels territoris.

Entre els objectius estratègics d’aquest pla hi ha cohesionar el territori Besòs-Marina/Litoral construint una estratègia d’especialització conjunta a partir dels agents i actius existents al territori; potenciar la col·laboració i la transferència de coneixement entre les institucions de coneixement dels àmbits d’especialització de Salut i Agroalimentació i les empreses per tal de connectar el sistema de R+D i el teixit productiu de l’àmbit; explotar la base empresarial i tecnològica i la concentració de talent per tal de generar i fer créixer empreses innovadores amb vocació internacional en el si d’un ecosistema emprenedor; millorar la productivitat del conjunt dels sectors amb focus en la innovació, l’emprenedoria i en la formació i talent; i desenvolupament social i econòmic per al període 2014-2020, centrat en l’agroalimentació i la salut.

Abarca un territori que compta amb prop de 500.000 habitants, de municipis que comparteixen una forta presència del sector agroalimentari, de restauració, de productors i turisme gastronòmic. Alhora, el PECT s’inscriu en la nova política europea de l’Horitzó 2020 dins l’anomenada Estratègia de Recerca i Innovació  d’Especialització Intel·ligent (RIS3) que es dirigeix al desenvolupament socioeconòmic dels territoris.

Entre els objectius estratègics d’aquest pla hi ha cohesionar el territori Besòs-Marina/Litoral construint una estratègia d’especialització conjunta a partir dels agents i actius existents al territori; potenciar la col·laboració i la transferència de coneixement entre les institucions de coneixement dels àmbits d’especialització de Salut i Agroalimentació i les empreses per tal de connectar el sistema de R+D i el teixit productiu de l’àmbit; explotar la base empresarial i tecnològica i la concentració de talent per tal de generar i fer créixer empreses innovadores amb vocació internacional en el si d’un ecosistema emprenedor; millorar la productivitat del conjunt dels sectors amb focus en la innovació, l’emprenedoria i en la formació i talent; i

Alhora el document detalla que el PECT promou el desenvolupament de l’àmbit d’especialització en Agroalimentació, Gastronomia i Biotecnologia Verda; l’àmbit d’Especialització en Salut – Envelliment i Gent Gran; la iniciativa Transversal de Cohesió Social; la iniciativa transversal d’Emprenedoria i la iniciativa transversal del Talent.

La participació alellenca en aquest projecte s´emmarca dins de l´acord de col·laboració signat el gener de 2015 amb la Universitat de Barcelona (UB), a través del campus de l’Alimentació,  amb la finalitat de promoure l’estudi, la recerca i la difusió de les activitats relacionades amb l’agroalimentació i la gastronomia, en especial en el sector del vi, amb la promoció de la Denominació d’Origen Alella. 

Deixa un comentari