Publicat el 22/05/2015

L´Ajuntament d´Alella s´afegeix per tercer any consecutiu a la commemoració del Dia Internacional d´Acció de la Salut de les Dones que se celebra el proper dimarts 28 de maig i ho fa amb una activitat pensada per promoure els hàbits saludables i la qualitat de vida de les dones i homes del municipi: una marxa nòrdica pel poble.
La marxa és oberta a tothom, homes i dones, i compta amb la col·laboració de l´Espai Calma d´Alella.
L´activitat és gratuïta però les places són limitades a 30 persones i cal inscriure-s´hi fins al 26 de maig, emplenant el formulari que trobareu en aquest enllaç:
http://www.alella.cat/formulari.php?id=5600 o bé trucant a la Regidoria d´Equitat de l´Ajuntament ( 93 540 63 07).
Serà un recorregut de 4 km aproximadament per la trama urbana del municipi amb sortida a les 10h a la Plaça de l´Ajuntament. L´organització facilitarà els pals a totes aquelles persones que ho requereixin però ho han de fer constar a la casella corresponent del full d´inscripció.
La marxa nòrdica és un esport que consisteix en marxar amb bastons. La correcta utilització dels pals implica activament a la part alta del cos en l´acte de caminar, posicionant a aquest cap endavant. L´esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos. L´aplicació correcta de la tècnica de l´ús del pal ofereix la possibilitat d´intensificar, de manera significativa, la progressió de la passa, augmentant el treball muscular de la part alta del cos. Tanmateix, dóna la possibilitat d´implicar altres músculs de la resta del cos.
El Dia Internacional d´Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d´una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l´any 1987 a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, i on la salut de les dones fos la protagonista.


Recordeu: Per participar a la marxa nòrdica cal emplenar el full d´inscripcions clicant:  http://www.alella.cat/formulari.php?id=5600. Data límit: 26 de maig.

Deixa un comentari