Publicat el 31/08/2021

L’acte es farà dimarts 31 d’agost, a partir de les 23.30h, mitja hora abans de l’hora d’acabament del peatge previst per a la mitjanit de dimarts a dimecres

L’Ajuntament convoca la ciutadania i a les entitats del municipi a participar en un acte lúdic i festiu de celebració de l’aixecament definitiu de barreres amb la finalització dels peatges de l’autopista del Maresme, la més antiga de l’Estat

El punt de trobada serà la Riera Principal, a l’alçada dels accessos a l’autopista, des d’on es farà un compte enrere i una celebració conjunta.  La celebració comptarà amb la presència dels alcaldes d’Alella, el Masnou i Teià -Marc Almendro, Jaume Oliveras i Andreu Bosch- i s’ha previst celebrar aquesta fita històrica amb animació musical i un espectacle pirotècnic.

Aconseguir la gratuïtat d’aquesta autopista ha estat una reivindicació constant de l’Ajuntament i la ciutadania d’Alella. Entre 2004 i 2006 es van organitzar actes festius reivindicatius al peatge amb l’aixecament de barreres que es va reprendre els anys 2012 i 2013.

Amb la finalització de la concessió, l’Ajuntament deixarà de percebre l’Impost de Béns Immobles de Característiques Especial que pagava anualment l’empresa concessionària i que suposaven uns 29.000 euros anuals.

Des de l’Ajuntament s’han mantingut diverses reunions amb responsables de la Generalitat de Catalunya per demanar la realització de millores viàries als accessos i el manteniment de la via un cop finalitzada la concessió.

 

Deixa un comentari