Alella, l´Ajuntament finalitza el tractament preventiu contra el mosquit tigre amb una tercera aplicació de larvicides als embornals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/10/2011

Ajuntament ha finalitzat aquesta setmana el tractament preventiu per evitar la proliferació del mosquit tigre amb l’aplicació d’una tercera dosi de larvicida als embornals del municipi, un dels principals punts de risc de cria de l’insecte a la via pública.
Es tracta d’una prova pilot promoguda pel Consell Comarcal del Maresme que s’ha començat a aplicar aquest estiu. El Consell s’ha fet càrrec del cost de les dues primeres aplicacions que es van realitzar els mesos de juny i juliol i l’Ajuntament assumeix la tercera fase del tractament.
Mesures preventives
Amb aquest tractament es donarà per acabat el programa d´actuació a la via pública durant el 2011 tota vegada que quan arriba l’hivern i les temperatures baixen per sota dels 10ºC, els ous no eclosionen i els adults moren. S´ha de tenir en compte, però, que no es pot baixar la guàrdia perquè els ous són resistents al fred i passat l’hivern, amb la pujada de les temperatures i l´arribada de les primers pluges de primavera, surten les primeres larves dels ous hivernats. Per evitar-ho cal mantenir un constant control sobre els elements susceptibles d´acumular aigua.
A més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública, per lluitar contra la proliferació del mosquit cal que la població també tingui cura i compleixi les mesures preventives dins de l’àmbit privat. Bàsicament, i com a mesura més important, cal evitar l’acumulació d’aigua en exteriors que facilitin la cria dels insectes.
Prevenció als cementiris
Ara que s’apropa la diada de Tots Sants, cal recordar que els cementiris són un dels espais de risc per a la proliferació de colònies de paràsits, com el mosquit tigre. Per evitar l’acumulació d’aigua tots els recipients contenidors de les flors han d’estar foradats per la base. La humitat es pot mantenir mitjançant esponges o similars.

Deixa un comentari