Publicat el 11/12/2015

Alella disposa des del passat mes de novembre d’una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El servei està ubicat a la caserna de la Policia Local fins que es pugui traslladar al magatzem de Serveis Socials. L’arribada del SEM és una antiga reivindicació de l’Ajuntament i la seva implantació s’emmarca dins de la nova contractació del servei de transport sanitari de l’Institut Català de la Salut.

L’ambulància ubicada a Alella és una de les 23 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) que donen servei a l’àmbit metropolità del Barcelonès Nord i el Maresme, a més de les 3 unitats de Suport Vital Avançat (SVA). L’ambulància està integrada per dos tècnics d’emergències sanitàries i presta servei les 24 hores del dia. Incorpora els últims sistemes de l’electromedicina del transport sanitari com ara un nou equipament monitor, cardiocompressor i respirador d’última generació. Es tracta d’un aparellatge que s’adapta a les necessitats del pacient i facilita la feina dels professionals. A més, s’han millorar els sistemes de comunicació amb un PC que permet buscar la ruta més ràpida i la informació del lloc de l’accident i de l’estat del pacient, i s’han ampliat equipaments com el sistema de retenció i immobilització infantil.

El nou model replanteja els recursos en funció de les necessitats sanitàries de cada territori, prioritza l’assistència in situ i situa els serveis estratègicament, per oferir una primera valoració de l’estat del pacient i dels recursos necessaris per a cada cas.  

Quan cal trucar al SEM?

– Truqueu al 112 només en cas d’emergència: si hi ha algú greument ferit o súbitament malalt.

– Quan truqueu mantingueu la calma i penseu que heu de dir:  què ha passat el lloc exacte on sou, quantes víctimes hi ha i en quines condicions es troben.

– Feu cas de les instruccions que us donen per telèfon. No mogueu la víctima si no es troba en perill.

Deixa un comentari