Alella es converteix del 13 al 23 d´abril en l´altaveu dels poetes catalans en la cinquena edició d´Espais de Poesia. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/04/2012

Alella serà de nou territori poètic del 13 al 23 d’abril. Espais de Poesia torna a aquest mes d’abril,  per cinquè any consecutiu, per donar veu als poetes catalans i difondre la creació literària des de diferents disciplines artístiques. Els deu dies més poètics tindran, com sempre, diversos i variats escenaris. Can Lleonart, Can Manyé, la Biblioteca, el Bosquet i Can Bouquet i també les places i carrers del poble seran espais de poesia en la quinzena d’activitats programades.
El punt de partida és la inauguració de l’exposició “La lletra a l’ull”,  una proposta de l’escola d’art i disseny EDRA que es pot visitar a Can Manyé del 13 al 29 d’abril. La mostra, que s’inaugura aquest divendres 13 d’abril a les 20.30h, permetrà descobrir reinterpretacions visuals de la poesia a través de diferents disciplines artístiques de caire material, digital, estàtic o mòbil.
Espais de Poesia també portarà la poesia al carrer amb la passejada literària ‘Geografies i poemes’, guiada per la poeta Anna Maluquer, i el passeig poètic i musical amb la Big Bang Valona i els poetes Enric Casasses i Salvador Giralt, que ens acostarà la poesia des dels carrers, balcons i terrasses del centre del poble.
3a Trobada de poetes del Maresme
Espais de Poesia tornarà a reunir les primeres figures de la poesia maresmenca a la 3a Trobada de poetes del Maresme, que se celebra divendres 20 d’abril a les 21h a Can Lleonart. Núria López, Montse Assens, Maria Antònia Grau, Joan Carles González i Marcel Riera recitaran poemes acompanyats del grup de folk Nikòsia, liderat per Francesc Miralles. L’acte serà presentat i coordinat per Albert Calls.
El recital “Poesia als quatre vents”, amb la veu de Núria Martínez-Vernis i Miquel de Palol a la Masia de Can Boquet i l’aproximació a l’obra de Màrius Torres són alguns dels actes destacats d’aquesta edició. El programa també inclou la presentació de tres llibres: Més enllà dels grills, de Laia Llobera (guanyadora del darrer premi Alella a Maria Oleart); Maria-Mercè Marçal (1952-1998). Agua de alta mar, de Fina Llorca, i Tot el soroll del món, de Vicenç Llorca.
Lliurament dels premis de la XXIX Mostra Literària
Un total de 257 treballs, 170 de poesia i 87 de prosa, s’han presentat a la fase local de la XXIX Mostra Literària del Maresme. El lliurament de premis es farà el diumenge 22 d’abril a les 12h al Casal d’Alella. L’acte inclourà la cantata d’un dels textos guanyadors de la Mostra Literària 2010, 0097 el cas dels ratolins radioactius, de Narcís Polo Ros. Adaptada per Núria Parera i amb música d’Emili Cuenca, la cantata serà interpretada per les orquestres municipals d’Alella i el cor de l’Escola Ressò. El poeta Eduard Miró serà l´encarregat de coordinar l´acte.

Deixa un comentari