Publicat el 05/11/2020

El municipi ha començat a donar els primers passos per tirar endavant una xarxa comunitària de suport a la comunitat, impulsada conjuntament per veïnes i veïns del poble, entitats alellenques, la Fundació Sant Francesc d’Assís i l’Ajuntament d’Alella

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Fundació La Caixa, és donar suport i acompanyament a persones que tenen una malaltia crònica, estan al final de la seva vida o pateixen solitud, per tal que se sentin acompanyades i cuidades. La xarxa té també la voluntat de ser una eina d’acompanyament i recolzament per a les famílies que viuen una situació de dol.
La iniciativa se centra en tres àmbits d’intervenció: cura i acompanyament, capacitació i educació i sensibilització. El treball es concretarà mitjançant el desenvolupament de diverses iniciatives relacionades amb cadascun dels àmbits, com la creació d’un grup de voluntariat per l’acompanyament, el programa de suport a persones cuidadores i/o en situació de dol o el programa escoles cuidadores, entre d’altres. El punt de partida per a la creació d’aquesta xarxa, és el taller de presentació i treball convocat per als dies 6 i 7 de novembre de forma telemàtica: https://alella.cat/13590.
A la convocatòria —oberta a la ciutadania, les entitats i les institucions— està previst, entre d’altres qüestions, acordar els principis comunitaris per a la cura i l’acompanyament i  definir el contingut del manifest “Alella poble cuidador”, amb la voluntat que pugui ser aprovat pel Ple municipal abans de final d’any.
Més informació sobre el projecte i el desenvolupament del taller del dia 7 i 8 de novembre en aquest web: https://alella.cat/ARXIUS/2020/serveisalespersones/Presentacio__769__i_Agenda_del_Taller__Alella__poble_cuidador____6_i_7_de_novembre__1_.pdf
Per a més informació cal contactar amb alella@poblesquecuiden.org 

Deixa un comentari