Publicat el 14/04/2023

Alella anima la ciutadania a celebrar la diada de Sant Jordi amb diferents i variades propostes que s’allargaran durant deu dies, del 19 al 30 d’abril

 

 

 

Són activitats diverses organitzades des de diferents àrees de l’Ajuntament, en les quals també col·laboren algunes entitats del municipi. El diumenge 23, per celebrar Sant Jordi, s’instal·laran les parades de roses i llibres, de 8 a 21 h, a la Plaça de l’Ajuntament, la plaça d’Antoni Pujadas, la plaça de Can Lleonart, La Porxada i el carrer Àfrica.

Al matí, a partir de les 11 h, l’ANC Alella organitza una xocolatada infantil, que anirà seguida de l’espectacle familiar Els contes del sr. Tim, a càrrec d’Umpalumpa, una proposta organitzada per Òmnium Cultural d’Alella amb la col·laboració de l’Ajuntament. Dins el programa d’activitats obert a tota la ciutadania es pot triar amb la sessió de lectures d’escriptores italianes, del 19 d’abril a la Biblioteca, i també es pot assistir dissabte a la tarda o diumenge al matí, 29 i 30 d’abril, a La biblioteca de la curiositat infinita, una la proposta d’instal·lació interactiva sobre els llibres que es farà a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella.

A més, i com a novetat, Can Lleonart ofereix dues exposicions, una al mateix centre cultural i una altra a la Plaça de l’Ajuntament, amb dibuixos, pintures i textos sobre Sant Jordi realitzades per l’alumnat dels diferents cursos i tallers.
A l’entorn de Sant Jordi també s’organitzen altres activitats adreçades a diferents col·lectius. La Biblioteca celebra Sant Jordi el matí de dimecres i dijous, 26 i 27 d’abril, amb l’alumnat de les escoles bressol i a l’alumnat de P3 de l’Escola La Serreta i l’Escola Fabra, amb les Històries casolanes de la família Drac. L’Associació de la Gent Gran d’Alella celebra la seva trobada anual, l’esmorzar de germanor de Sant Jordi, el dilluns 24 d’abril al Pavelló Municipal d’Esports. A la cita també s’aprofitarà per celebrar els 40 anys de l’entitat i fer un reconeixement als socis i sòcies que fan 75 i 85 anys.

Als centres educatius també es faran diferents activitats a l’entorn de Sant Jordi, organitzats dins del programa d’Espais de Poesia.


ACTIVITATS PER SANT JORDI 2023 – ALELLA

Dimecres 19 d’abril
-19.30 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Lectures italianes: cinc escriptores del segle XX. La presó de Rebibbia, de Goliarda Sapienza. 
Sessió especial amb la traductora Anna Casassas.

Diumenge 23 d’abril
– De 8 a 21 h
Parades de llibres i roses de Sant Jordi
 – 11 h Plaça de l’Ajuntament
Xocolatada popular. Organitza: ANC Alella
– 12 h Plaça de l’Ajuntament
Espectacle familiar. Els contes del sr. Tim, a càrrec d’Umpalumpa  

Passeu i contempleu un meravellós circ on la puça i el sr.Tim ens oferiran històries i trucs que us deixaran bocabadats.
Organitza: Òmniun Cultural d’Alella amb la col·laboració de l’Ajuntament

Dilluns 24 d’abril
– 10 h Pavelló Municipal d’Esports 
Esmorzar de germanor de Sant Jordi. Celebració del 40 aniversari de l’Associació de la Gent Gran d’Alella. 

Lliurament de plaques d’homenatge a les persones sòcies amb motiu de la celebració dels 75 i 85 anys. Actuació del grup de country de l’associació. Lliurament de llibres i roses.
Inscripcions i recollida de tiquets a l’associació de la Gent Gran d’Alella (Can Gaza) fins al 20 d’abril. Preu 15 euros per a persones sòcies i 20 per a les que no sòcies.
Organitza: Associació de la Gent Gran d’Alella

Dissabte 29 d’abril
– 17 h Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella
Biblioteca de la curiositat infinita. (Entrada cada 30 minuts)

Instal·lació interactiva amb el llibre com a protagonista. Algú va dir que l’afortunada troballa d’un bon llibre pot canviar el destí d’una ànima.
En aquesta biblioteca cada llibre és un viatge que, tot i que no pretengui canviar el destí de ningú -encara que bé podria-, ofereix la possibilitat de convidar-lo a un univers fascinant.
Preu: 5 i 6 euros
Compra d’entradeshttps://alella.koobin.cat/

Diumenge 30 d’abril
-10.30 h Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella
Biblioteca de la curiositat infinita. (Entrada cada 30 minuts)

Instal·lació interactiva amb el llibre com a protagonista. Algú va dir que l’afortunada troballa d’un bon llibre pot canviar el destí d’una ànima. En aquesta biblioteca cada llibre és un viatge que, tot i que no pretengui canviar el destí de ningú -encara que bé podria-, ofereix la possibilitat de convidar-lo a un univers fascinant.
Preu: 5 i 6 euros
Compra d’entrades: https://alella.koobin.cat/

Sant Jordi a la Biblioteca
Dimecres 19 i dijous 20 d’abril
-10 a 12 h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Històries casolanes de la família Drac

A ca la Família Drac s’estimen molt, tant, que cada dia viuen aventures plenes d’amor i emocions. De vegades s’enfaden, o es posen tristos o… ves a saber, però sempre, sempre troben la millor solució.
Sessions dedicades exclusivament a les Escoles bressols i a infants de P3 de les Escoles públiques d’Alella

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

 

Deixa un comentari