Publicat el 29/04/2016

Les 9es Jornades de la Gent Gran Activa se celebren del 21 al 29 de maig amb una commemoració molt especial: el 75è aniversari de l´Homenatge a la Vellesa. L´Ajuntament vol aprofitar aquesta celebració per fer un reconeixement a tots els voluntaris i voluntàries que al llarg d´aquests anys han fet possible la realització d´aquest homenatge a les persones més grans del poble. Per això, i amb la complicitat d´algunes de les persones que han estat implicades en aquesta festa, s´han organitzat diferents activitats de reconeixement i record dins del programa de les Jornades.

Exposició i cercavila 
Entre d´altres sorpreses d´aniversari, destaquen la cercavila de la gent gran i dels joves, amb la qual es vol reviure el tradicional passeig d´acompanyament dels primers anys de la festa. La cercavila, animada pel grup de música “Men in Swing”, obrirà les Jornades el 21 de maig: sortirà a les 11.30h de la Plaça de l´Ajuntament i arribarà a les 12h a les Antigues Escoles Fabra on s´inaugurarà l´exposició “75 anys d´Homenatge a la Vellesa a Alella”, que es pot visitar fins al 3 de juny a la Sala d´Entitats de les Antigues Escoles Fabra. L´exposició és un treball de recerca històrica coordinat per Cerquem les Arrels  que explica l´origen i l´arrelament d´aquesta festivitat al municipi a partir de documents, fotografies i un audiovisual que recullen els records, les emocions i les anècdotes dels 75 anys de festa.

Recollida dels tiquets del 75è Dinar d´Homenatge a la Vellesa
El diumenge 29 de maig se celebra el tradicional Dinar d´Homenatge a la Vellesa que es fa al Pavelló Esportiu Municipal. Enguany, la trobada serà molt especial, se celebrarà el 75è aniversari amb un reconeixement a totes les persones voluntàries que any rere any fan possible aquest dinar, cuinant i servint les paelles. 

El dinar és gratuït per a les persones més grans de 65 anys que viuen a Alella. El preu del tiquet per als acompanyants és de 15€. Els socis i sòcies de l´Associació de Gent Gran que no resideixen al municipi podran adquirir el tiquet del dinar al preu de 7,5€. 

La recollida dels tiquets, amb el seient numerat, es fa al Casal de la Gent Gran Can Gaza els dies 2,6, 9 i 13 de maig, en horari d´11 a 14h i de 15 a 17h, i el 4 i 11 de maig, d´11 a 14h. 
Els acompanyants han de fer el pagament per ingrés bancari.

Relats des d´Alella
L´Ajuntament ha tornat a convocar la 7a edició del recull de “Relats des d´Alella”, amb l´objectiu de promoure i fomentar els actes literaris a la població i recuperar la memòria històrica del municipi, a través de les vivències de la gent gran del poble. Poden participar les persones majors de 60 anys residents a Alella, els escrits han de tenir una mida màxima de dues pàgines i s´han de presentar abans a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia fins al 14 de maig.

Deixa un comentari