Alella. Can Manyé explora la narrativa evocadora del vi amb -Translacions- | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/09/2012

La creació artística a l’entorn del vi també té cabuda a la Festa de la Verema. Enguany, Can Manyé ens presenta ‘Translacions’, una proposta d’Artur Muñoz. L’exposició que es podrà visitar fins al 14 d’octubre, convida els assistents a connectar dos mons ontològicament diferenciats: la ciència com a productora tant de coneixement com d´experiència estètica i la visió de l´artista com a productor de sensacions i de coneixement.
Text de l´autor:
El vi apassiona, trastoca i transporta. Bacus i Dionís: la verema. Celebració, principi i per tant final del cicle. Translació. La terra, l´agricultura, la ciència i l´experiència. Al cap del carrer: translació. El vi té gust a argila o a roca, recorda al gust de la poma o de la pinya. És humit i pot resultar sec. El vi té gust de viatge, de delírium trèmens, de por, el vi té gust a sal. Olor de mar. Però el vi és vi senzill i complex. Vector.
En aquesta proposta expositiva l´artista Artur Muñoz ocupa l´espai per tal de connectar dos móns ontològicament diferenciats. D´una banda la ciència com a productora tant de coneixement com d´experiència estètica. De l´altra la visió de l´artista com a productor de sensacions i de coneixement.
Utilitzant com a excusa narrativa la qualitat evocadora i sinestèsica del vi s´articulen una sèrie d´històries, de petits mons on el fil conductor és precisament la translació.

Deixa un comentari