Alella acull una campanya d´educació ambiental que promou el reciclatge i la correcta separació de residus | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/07/2011

Del 19 al 22  de juliol arriba a Alella la campanya d’educació ambiental ‘Apunta-t’ho: Recicla bé!’,  promoguda pel Consell Comarcal del Maresme amb l’objectiu de conscienciar la població de la necessitat reciclar i fer un ús correcte dels contenidors d’envasos, paper i vidre.
 La campanya, finançada per les societats Ecoembes i Ecovidrio a partir dels convenis signats amb l’Agència de Residus de Catalunya,  es basa principalment en el desplegament d’educadors ambientals en el territori i accions de sensibilització a les escoles.
A Alella els educadors ambientals ens visitaran el 19, 20 i 22 de juliol. Durant tres dies s’instal·larà un punt d’informació, des d’on s’informarà ciutadania dels beneficis de reciclar,  i de la necessitat de separar els residus en origen i dipositar-los correctament al contenidor corresponent. La carpa informativa estarà instal·lada a la Porxada de 9 a 14h. En el mateix horari, un grup d’educadors ambientals es desplaçaran a alguns punts de recollida del municipi per informar in situ els usuaris que s’apropin als contenidors. La informació a peu de contenidor es farà a les zones de recollida de les entrades d’Alella Parc i Mas Coll, a l’encreuament de Folch i Torres amb Creu de Pedra (sobre el pont de l’autopista, al carrer Àfrica i a la rambla d’Àngel Guimerà (davant de l’Hort de la Rectoria).
Els objectius de la campanya són els següents:
• Reduir els impropis (deixalles que no corresponen al contenidor on han estat abocades) que es generen en els contenidors d’envasos/embalatges lleugers, vidre i paper/cartró.
• Promoure una correcta separació dels residus en origen per, així, garantir la seva màxima recuperació.
• Promoure la recollida selectiva.
• Fomentar l’ús de les deixalleries i, especialment, la deixalleria mòbil.
La campanya es completarà amb accions específiques de sensibilització adreçades als escolars que es concretaran al llarg del proper curs amb els centres educatius de la població.
Més informació a
www.apuntathorecicla.cat


 

Deixa un comentari