Publicat el 02/09/2017

Les campanes sonaran diumenge a Alella d’una manera especial. El campanar de l’Església d’Alella serà l’escenari de la 2a Trobada de Campaners del Maresme, una iniciativa promoguda pel Grup de Campaners de Teià l’any 2015 amb una primera edició celebrada en aquest municipi veí.  Per aquesta segona trobada, els campaners han comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Alella que s’ha fet càrrec de l’organització.

La trobada reunirà més d’una quinzena de campaners del Maresme procedents dels municipis d’Alella, Teià, Argentona, Mataró, Cabrils i Vilassar de Dalt.  Els primers a pujar al campanar seran els campaners d’Alella, Pere Xarriè i Benjamí Sanahuja, que oferiran un toc de benvinguda als assistents a les 10.45h. Seguidament es farà la inauguració de l’exposició “Campanes i campaners”, a l’espai de la Rectoria.

Realitzada a partir del material de l’exposició  “Ploro els difunts, allunyo les tempestes i alegro les festes. El llenguatge de les campanes”, de Miquel Cunyat i Joan Riambau, produïda per Can Manyé, l’exposició convida a escoltar les campanes, els seus tocs i repics, i a reflexionar sobre el llenguatge, la memòria i la comunicació en la societat.

Després de l’ofici de diumenge a l’Església de Sant Feliu d’Alella, el moment més esperat de la trobada arribarà a les 13h, l’hora prevista per a l’exhibició de tocs de campanes. Entre d’altres podrem escoltar una selecció de diferents tocs de difunts (mort d’home casat, mort d’home solter, mort de dona casada, mort de dona soltera, mort d’un albat), tocs de festa o de bateig.

A més dels campaners d’Alella, han confirmat la seva assistència a la trobada els campaners Quim Santanach, d’Argentona;  Jaume Tolrà, Xavier Facio i David Galcerán, de Cabrils; Miquel Aliveres, de Mataró; Joan Tarradas, Emilià Fortea, Miquel Mas, Jordi Balada, Salvador Mateu, Juli Vilaplana, Martí Pujadas i Josep Maria Balada, de Teià i Josep Samón, de Vilassar de Dalt.

Deixa un comentari