Alella 2012 – 8a edició del Festival d’Estiu. Música i jardins són els principals ingredients del festival | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/06/2012

Antònia Font encapçala el cartell del Festival d´Estiu que enguany consolida la proposta de Músics en Residència
Les entrades es poden adquirir a l´Oficina de Turisme i al web del festival (festivalalella.org)


La música i els jardins són els ingredients principals del Festival d’Estiu d’Alella, una proposta cultural que arriba a la vuitena edició amb el mateix objectiu pel qual es va crear: apropar a la població la música de qualitat en escenaris singulars plens de vellesa com els jardins privats de Cal Marquès i de les Quatre Torres que novament s’obren al públic per a l’ocasió. El programa d´enguany – que ha estat presentat aquest dimarts, 19 de juny, per l´alcalde d´Alella, Andreu Francisco, acompanyat del regidor de Cultura, Fede Salas,  i Judit Cuixart, coordinadora del projecte Músics en Residència- consta de quatre espectacles de gran format, tres de pagament i un de gratuït, a més d’audicions obertes al públic i un concert fora de programa que oferirà Músics en Residència a Can Lleonart. Les entrades per als concerts es posen a la venda el 21 de juny a l’Oficina de Turisme i al web del Festival: www.festivalalella.org.
L´alcalde d´Alella, Andreu Francisco, ha destacat durant la presentació “l´aposta de l´Ajuntament per la cultura”, una aposta que es veu reflectida en l´organització del Festival i el suport a la iniciativa de Músics en Residència, els Espais de Poesia i en les moltes activitats artístiques i culturals que s´ofereixen al llarg de l´any des de Can Lleonart, Can Manyé o la Biblioteca.
Antònia Font, el 7 de juliol
La música personal i intransferible del grup mallorquí, un dels més destacats del panorama musical nacional, obre el festival el 7 de juliol als jardins de Cal Marquès. La formació, integrada per Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Pere Debon, Jaume Manresa i Joan Roca, oferirà un repàs del seu darrer treball Lamparetes i acompanyat d’algunes de les cançons més conegudes de la seva discografia. L’entrada al concert té un preu de 25€.
Begoña Alberdi, el 14 de juliol
Des que va iniciar la seva carrera professional l’any 1989, la soprano barcelonina Begoña Alberdi ha actuat en escenaris de tot el món, ha participat en projectes innovadors i ha produït els seus propis espectacles. Recentment ha creat la formació coral Coralberdi, un projecte musical per difondre la música catalana arreu del món. La soprano actuarà al parc de Can Sors el 14 de juliol acompanyada de Miguel Ángel Dionis (piano), Mireia Lico i Olga Truman (violí) i Magdalena Manasi (violoncel). Aquest concert és gratuït.
Músics en Residència, el 19 i el 21 de juliol
A l’edició d’enguany hi participen catorze músics professionals, procedents de diferents països, i tres estudiants destacats (júnior) que tocaran plegats en diferents formacions de cambra.
Durant deu dies, del 12 a 21 de juliol, tothom qui vulgui gaudir i descobrir la música des de dins està convidat a participar dels assajos dels músics a les audicions obertes al públic que es faran a Can Lleonart i a l’escola Ressò. Així el públic podrà copsar la tasca que es dur a terme per preparar els dos concerts que els intèrprets de Músics en Residència oferiran el 19 i el 21 de juliol als jardins de les Quatre Torres. Les entrades a cadascun d’aquests concerts tenen un preu de 15€.
Concert ‘Carta blanca’, el 20 de juliol
Enguany, i com a novetat, Músics en Residència oferirà un concert gratuït fora de programa amb fragments d’algunes de les partitures escollides pels músics que no tenen cabuda als concerts del 19 i el 21 de juliol. L’actuació serà conduïda per Judit Cuixart, professora de música i coordinadora del projecte Músics en Residència. Les entrades són gratuïtes però cal recollir-les prèviament a l’Oficina de Turisme

Deixa un comentari