Publicat el 26/08/2021

Aquests senyals viaris es col·locaran en els punts d’inici i a les interseccions de cada eix i estaran formats per un plafó d’informació general

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat  de Catalunya ha comunicat a l’Ajuntament del Masnou que, entre els dies 9 d’agost i 17 de setembre, es duran a terme les obres de senyalització de la ruta Mediterrània. En concret, s’instal·laran un total de vuit senyalitzacions al llarg del passeig Marítim del Masnou corresponents a la ruta cicloturística Eurovelo 8, també coneguda com la ruta Mediterrània 3.
A més, a les cruïlles de connexió del recorregut amb punts d’interès de la trama urbana s’utilitzaran uns plànols municipals per informar dels llocs i, a més, s’hi inclourà una breu descripció de la ruta Mediterrània.
Tots aquests senyals comptaran amb la incorporació d’una petita placa amb la imatge corporativa de l’Eurovelo 8 complementada amb una altra de les rutes cicloturístiques de Catalunya, que indicarà el tipus de via i ruta, en el cas del Masnou la ja esmentada ruta Mediterrània 3.

El cicloturisme, una nova modalitat de futur
El cicloturisme és una activitat esportiva cada cop més practicada a Europa i que permet un desplaçament que respecta l’entorn, amb una combinació entre la mobilitat en bicicleta i en transport públic. A més, té un gran impacte en l’economia local, ja que repercuteix en un augment en el consum de productes i serveis en els municipis de pas i, també, genera períodes i estades fora d’època, ja que s’aconsella realitzar les rutes en èpoques com la tardor, l’hivern o la primavera.

L’Eurovelo 8, un projecte per assolir els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030
L’Eurovelo 8 és una ruta de gairebé 6.000 kilòmetres de recorregut i que travessa un total de nou països. Connecta Atenes amb Xipre i finalitza al sud d’Espanya, on la ruta comença al cap de Roses i arriba fins a Cadis.
Integrada dintre de la Xarxa Europea de Rutes Cicloturístiques, el seu objectiu principal és el desenvolupament d’un turisme sostenible i responsable, que ajudi a assolir els reptes fixats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), dintre de l’Agenda 2030 per a la lluita contra el canvi climàtic.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament del Masnou

 

Deixa un comentari