Al Maresme comença la temporada de platja promocionant la cuina marinera amb les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/06/2012

Les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc arriben a 14 municipis de la comarca. Les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc abandonen el seu caire local i en aquesta edició 2012 entren a formar part del conjunt de cites amb el bon menjar que es programen al llarg de l´any a nivell comarcal. Tal i com ha explicat Jaume Borrell, president del Consorci de Turisme, Maresme és sinònim de bona cuina i els amants del peix i el marisc estan d´enhorabona perquè s´ha triplicat el nombre d´establiments que fins el 15 de juliol serviran plats i menús especials a l´entorn dels productes de mar.


Una seixantena de restaurants i establiments de menjar cuinat de 14 municipis de la comarca s´han sumat a l´edició 2012 d’aquestes Jornades del Maresme. Cadascun d´ells ha fet servir la imaginació i les seves millors arts culinàries per oferir als seus clients tapes, plats o menús especials a l´entorn dels productes de mar. El Maresme se situa així en lloc de visita obligada per als amants de la cuina marinera. Hi trobaran una àmplia oferta d´entrants, suquets, arrossos… i una variada oferta de preparació dels plats que fan camí entre la tradició i la innovació.
L´objectiu de les jornades gastronòmiques que es programen al Maresme, és, a més de la promoció d´un producte específic, “ajudar a diversificar l´economia de la comarca i situar-nos com a territori quilòmetre 0”, segons ha explicat Josep Lluís Martí, gerent del Consorci. En aquest sentit, el Consorci i el Consell Comarcal (a través del projecte Productes de la Terra Maresme) estan treballant colze a colze en l´impuls dels productes de proximitat. A més, és important que els municipis impulsin i dinamitzin activitats paral·leles que vinculin productes – gastronomia i actius culturals, socials, de lleure… que resultin atractiva per al visitant de proximitat. Per exemple, en el cas de les jornades del peix i el marisc, Arenys de Mar promou “Arenys, tapa a tapa” i Mataró incorpora “la ruta del mar”.
A l´edició 2012 de les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc hi participen establiments dels municipis d´Arenys de Mar, Argentona, Caldes d´Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


El Consorci de Turisme ha editat un fullet informatiu que recull les propostes gastronòmiques que presenta cada establiment, amb indicació dels plats especials que s´ofereixen i a quin preu. També ofereix 5 receptes per fer a casa: cassola de peix del Maresme, sarsuela de peix i marisc, suquet de cua de rap, musclos al vi blanc DO Alella i sopa de gambes. Aquestes receptes han estat facilitades per l´àvia Remei i els restaurants Ca la Cèlia (Malgrat de Mar), Moll-Oest (El Masnou) i Xarcuteria Coloma (El Masnou). Cada plat va acompanyat d´una explicació del vi de la DO Alella amb el qual harmonitza.


La divulgació de les Jornades del Peix i el Marisc al Maresme compta amb el suport del programa Productes de la Terra Maresme que impulsa el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació amb l´objectiu de promoure el consum dels productes alimentaris de proximitat i ajudar els productors a cercar noves víes de comercialització de la seva producció.


Programa a www.costadebarcelonamaresme.cat/gastronomia

Deixa un comentari