Publicat el 15/12/2021

El Consorci de Residus del Maresme presenta un vídeo divulgatiu amb els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa ideat per reduir la producció de deixalles

El Consorci de Residus del Maresme ha difós un vídeo divulgatiu amb els beneficis del Parc Circular Mataró-Maresme, un projecte pioner a Europa i impulsat pel Consorci de Residus del Maresme que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes per reduir la producció de deixalles. Video: https://www.youtube.com/watch?v=amaTWEOvk14

Així, gràcies a aquesta peça audiovisual podem començar a visualitzar amb més facilitat els serveis gratuïts que englobarà el projecte, com ara una biblioteca de les coses on poder agafar en préstec aquells objectes com escales llargues o trepants que utilitzem de forma ocasional, una botiga de segona mà per donar una altra vida a aquella roba que ja no ens posem, tallers i xerrades per a la ciutadania o un espai d’assessorament per a l’autoreparació d’aparells electrònics i mobiliari per allargar-ne la seva vida útil.
El vídeo, dirigit i produït per Anna Fernàndez i Marc Barceló i gravat al solar on ha d’anar el Parc Circular, recrea un far west fictici que ens remet fàcilment a l’escalfament global del planeta.
“Produïm, usem, llencem”, arranca el presentador Marc Bala que plateja el problema i de seguida ens presenta la solució: “Consumim un munt de recursos per produir coses que acabem llançant i que generen un munt de residus. Però, què passaria si convertíssim tots aquests residus en nous recursos?”. Aquest és el nou paradigma que vol plantejar el Parc Circular: esdevenir un espai d’economia circular on els residus es converteixin en nous recursos.

A través d’imatges creades en 3D, a més, la peça ens permet fer-nos una idea global de l’aspecte que tindrà el Parc Circular i d’una forma entenedora reflecteix les tres parts que participaran en el canvi cap aquesta economia circular: el teixit empresarial, la ciutadania i l’administració.
La previsió és que la construcció del Parc Circular Mataró-Maresme es faci per fases. No obstant, les obres de la primera etapa s’han posposat degut a la troballa de restes arqueològiques d’origen romà a la parcel·la on s’ha de construir el projecte. En aquests moments s’estan duent a terme una sèrie de treballs arqueològics que permetran conèixer el valor de les troballes i l’impacte que aquestes poden tenir en la construcció del Parc Circular.

Així serà el Parc Circular Mataró-Maresme – YouTube
Així serà el Parc Circular Mataró-Maresme, un projecte pioner a Europa i impulsat pel Consorci de Residus del Maresme per fomentar l’economia circular i redu… www.youtube.com

Redació
Imatge i font: Consorci de Residus del Maresme

Deixa un comentari