Publicat el 14/12/2021

L’obra, realitzada per Mateo Lara, de Pintura Mural Barcelona, vol commemorar el Centenari d’AMSA

Aigües de Mataró ha encarregat a l’artista Mateo Lara, un mural per commemorar el Centenari d’Aigües de Mataró a la ciutat, efemèride que se celebrarà el pròxim 2022. L’obra s’ha realitzat amb la tècnica del grafit, a l’entrada del dipòsit de Rocablanca, que presenta una nova imatge per aquesta celebració.
En el mural es vol transmetre una imatge dels valors d’AMSA i de la gestió que fa de l’aigua i l’energia, buscant la qualitat i la proximitat amb els ciutadans.

El dipòsit de Rocablanca és un dels 15 dipòsits que abasteixen a la ciutat. Construït l’any 2002, és el segon més gran de Mataró,amb una capacitat de 12.000 m³ d’aigua (quasi quatre piscines olímpiques plenes). L’aigua que s’hi recull,prové del dipòsit de Can Boada i del riu Ter. És el dipòsit principal que dona servei a la zona que inclou Peramàs, Cerdanyola Sud, Via Europa Sud, el Camí de la Geganta, l’avinguda Amèrica, el Palau i les Cinc Sénies.
Des de l’any 2003, a la seva coberta hi ha situat un parc fotovoltaic que té una potència de 49 kWp i produeix uns 60.000 kWh, que es traspassen a la xarxa de la companyia distribuïdora. Aquesta energia permet una reducció de les emissions a l’atmosfera de 34 tones de CO₂ i equival a plantar 9 hectàrees noves de bosc (uns 10 camps de futbol).
El 28 de març de 1922 es va constituir la societat “Aguas de Argentona a Mataró, Sociedad Anónima” que, amb el temps, es va convertir en una societat municipal i el que ara es coneix com a Aigües de Mataró, SA. Aquest 2022 se celebraran cent anys de la seva creació, i es vol aprofitar l’ocasió per fer un recorregut per la història d’AMSA, donar a conèixer la companyia a la ciutat i plantejar els nous reptes de futur de la companyia.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari