Publicat el 02/02/2021

Tots els col·legis electorals tindran meses de votació situades en sales i espais diferenciats, amb circuits d’entrada i sortida independents

Després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), adoptada contra el criteri de la Generalitat i de la majoria de partits, de mantenir la data de les eleccions al Parlament el 14 de febrer, l’Ajuntament de Teià ha posat en marxa la maquinària per extremar les mesures contra la Covid-19 el dia dels comicis. El passat 20 de gener va tenir lloc un ple municipal per designar els membres de les meses electorals.

Nou col·legi electoral
Com és habitual, Teià seguirà disposant de tres col·legis electorals: La Unió, ca la Cecília i el Poliesportiu El Cim. Aquest darrer equipament substituirà l’Escola El Cim, que correspon a la secció censal nº 3.

La decisió s’ha pres, en primer lloc, per no interrompre l’activitat lectiva, ja que el pavelló està tancat a causa de les restriccions sanitàries i, en canvi, l’escola està oberta amb normalitat. A més, els espais interiors del Poliesportiu són més amplis i fàcils de ventilar. D’aquesta manera, s’evitarà també el protocol acordat pels departaments de Salut i Relacions Institucionals, que obliga a tancar i desinfectar totes les instal·lacions durant els tres dies anteriors i posteriors a la votació.

D’acord amb aquestes recomanacions, tots els col·legis electorals tindran meses de votació situades en sales i espais diferenciats, amb circuits d’entrada i sortida independents. A ca la Cecília, per exemple, hi haurà tres punts de votació: una al soterrani, com fins ara, una segona al Casal de la Gent Gran i una tercera a la carpa exterior.

Més personal de l’administració
L’Ajuntament ha destinat més personal per garantir el compliment de les mesures sanitàries i poder ajudar tant als membres de les meses i els votants.
Com de costum, la secretària municipal serà la responsable del procés i de les relacions amb la Junta Electoral de Zona, mentre que l’oficial de serveis serà el coordinador logístic dels espais electorals. Als col·legis hi haurà quatre representants de l’administració i quatre responsables de control de mesures anti-Covid. L’operatiu serà reforçat amb agents de la Policia Local, situats a l’exterior per supervisar les cues d’electors que eventualment es poguessin produir.
Els votants hauran de dur mascareta, respectar en tot moment la distància 1,5 metres tant a la cua com dins del local, posar-se gel hidroalcohòlic abans d’entrar-hi i seguir les instruccions del responsable sanitari del col·legi electoral. També es facilitaran guants d’ús únic per a les persones que tinguin al·lèrgia al gel hidroalcohòlic.
Únicament podran anar acompanyades les persones dependents.
A la sortida dels col·legis hi haurà recipients específics per dipositar-hi les mascaretes, guants i mocadors de la gent que se’n vulgui desprendre

Vot preparat
Per saber a quin col·legi i mesa heu de votar, reviseu la targeta censal que rebreu a casa.
Per reduir els temps d’espera, la Generalitat recomana dur el vot preparat des de casa.  Amb tot, dins del local hi haurà sobres i butlletes de totes les candidatures.
Un cop dins del local, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu (DNI, passaport o carnet de conduir, vigents o caducats), però no el lliurarà. En tot cas, les meses disposaran d’una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa.
El votant no lliurarà als membres de la mesa el sobre de votació; només els el mostrarà, si escau, per tal que puguin comprovar que només n’hi ha un.

Col·lectiu vulnerables
La Generalitat ha distribuït els votants per franges horàries:

– De 9 a 12h, els col·lectius de risc. Tanmateix, si la persona no pot acudir-hi en aquella franja, pot tenir prioritat a l’entrada si ho comunica al responsable de seguretat sanitària del col·legi electoral.
– De 12 a 19h, els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
– De 19 a 20h, el col·lectiu de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos).
Les franges horàries de vot són recomanades, però la Generalitat apel·la al “sentit comú i la bona voluntat de tothom”.

 

 

Deixa un comentari